Medicul Virgil Musta, despre valul 3 al pandemiei! E clar, va fi urgie

Medicul Virgil Musta a explicat, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, ce înseamnă, pentru România, al treilea val al pandemiei de coronavirus, avetismentele lui fiind imposibil de ignorat.

Virgil Musta
Autor: Radu C. Munteanu

In articol:

”Ne confruntăm cu un număr mare de cazuri, un număr care crește. De două săptămâni, deja, pe fiecare zi ce trece numărul de cazuri este mai mare”, ne-a spus medicul Virgil Musta.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, despre avalanșa de vedete amendate pentru că nu respectă normele contra coronavirusului: ”Există și această categorie..”

”Dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă în Europa vedem că peste tot numărul de cazuri este în creștere și experiența de anul trecut ne arată că noi suntem la diferență de două, trei săptămâni de cele ce se petrec în Europa. Deci, foarte probabil, ne vom confrunta cu un nou val. Acum este începutul acestuia, aceste cazuri care deja creează probleme în ceea ce privește numărul de locuri în spitale. De exemplu, în spitalul nostru, secția de terapie intensivă este plină, spitalul Victor Babeș (din Timișoara, n. red.) internează doar cazurile severe, iar spitalele suport sunt și ele destul de pline”, ne-a spus medicul Virgil Musta.

Virgil Musta
Virgil Musta vede ca spitalele devin din ce in ce mai aglomerate

Citeste si: Exclusiv WOWbiz.ro! Medicul Virgil Musta explică, concret, la ce ajută vaccinul anti-Covid-19 și care este cel mai bun

Citeste si: Oana Lis este în doliu. Tatăl vedetei a murit în Spania- bzi.ro

Mai mult decât atât, medicul Virgil Musta spune că apariția noilor tulpin i vor face și mai dificilă combaterea pandemiei și ținerea sub control al cazurilor. ”Sper că vom putea găsi soluțiile necesare pentru a ține sub control al treilea val. Dar nu e ușor și cred că e important să colaborăm cu toții, instituții de stat, cele medicale și comunitatea, pentru că doar așa vom putea depăși această situație fără prea multe efecte negative.

(...) Cazurile vor crește, terasele sunt pline, sunt anumite zone de promenadă care sunt aglomerate. Cred că severitatea acestui val va depinde de cea a noilor tulpini, cea britanică, cea care e și în comunitatea noastră și care e mult mai contagioasă. Crește numărul de cazuri și în rândul pacienților tineri...

Virgil Musta
Virgil Musta e ingrijorat de aparitia noilor tulpini de coronavirus

Citeste si: Avertisment dur pentru România! Doctorul Virgil Musta: ”Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră! Dacă lucrurile merg așa, nu vom avea Sărbători”

Dar nu există soluții miraculoase, iar lupta nu se duce în spitale, pentur că spitalele au locuri limintate, personal limitat. Mult mai ieftim și ușor este să prevenim, iar această prevenire se face în două feluri: măsurile specifice și cele nespecifice. Cele specifice înseamnă vaccinul. Cele nespecifice le cunoaștem, suntem obișnuiți, dar suntem probabil prea obosiți să le mai respectăm: purtarea măștii, distanțarea socială și spălatul pe mâini. Dacă nu vom putea respecta aceste reguli va trebui, probabil, ca instituțiile statului să le impună prin diferite metode de constrângere”, ne-a mai spus Virgil Musta.

 

Virgil Musta explică cum ne ferim de coronavirus!

Doctorul Virgil Musta spune că mâinile trebuie să se bucure de o atenție specială. ”O cale importantă de transmitere sunt mâinile. Mâinile murdare, contaminate. Noi, când tușim, când eliminăm acest virus, el se depune pe suprafețe. Punem mâna și, automat, ne-am contaminat. Putem să ne contaminăm de pe sol, de pe masă, de pe obiecte... Această transmitere se face prin mâna noastră, mână pe care o ducem la gură, la nas, la ochi. Trebuie să desfacem acest lanț și acel obicei pe care îl avem să ducem mâna la nas trebuie să îl controlăm. Și nu e simplu...

 

După ce ne-am spălat pe mâini, practic am igienizat mâna, ne scoatem hainele, într-un loc anume și unde le lăsam 24 de ore, la aerisit. Dacă avem posibilitatea să punem o lampă de ultraviolete, dacă avem posibilitatea să le spălăm, le spălăm. Mergem din nou să ne spălăm pe mâini, după care ne îmbrăcăm cu hainele de casă. NU trebuie să umblăm cu aceleași haine în casă ca și afară, să nu umblăm cu aceeași pantofi în casă ca și afară. Și să ne spălăm cât mai des pe mâini... Și, foarte important, dacă nu punem mâna la gură, la nas sau la ochi, nu ne contaminăm. Aceste gesturi trebuie să învățăm să le controlăm și atunci avem o șansă. Iar purtatul măștii este absolut necesar în spații închise, în spații publice, reduce șansa de infectare enorm ”, ne-a mai spus, în exclusivitate, Virgil Musta.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Medicul Virgil Musta, avertisment dur despre pandemie: ”Dacă nu ne grăbim, va fi prea târziu”

Virgil Musta, declarații despre măștile neconforme de la Timișoara: ”Angajații s-au trezit în ATI că respiră ușor”

Virgil Musta, despre al treilea val al epidemiei: ”Eu aș fi procedat puțin altfel” EXCLUSIV

Horoscop Zilnic Miercuri 14 Aprilie 2021: Unii nativi ar putea experimenta stări tensionate și stresante, precum Racii

Mihai Gâdea aruncă BOMBA serii: Ordinul care bagă Capitala în carantină

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Rusia, încolțită de marile puteri. Marea Britanie își trimite avioanele de luptă în România

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies