Ministrul Muncii a făcut anunțul! Noi măsuri în ceea ce privește șomajul tehnic. Ce s-a schimbat

Guvernul a simplificat procedura de acordare a şomajului tehnic, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Se depun mai puţine acte, iar perioada în care se face plata a fost redusă la 15 zile

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Ministrul Muncii a făcut anunțul! Noi măsuri în ceea ce privește șomajul tehnic. Ce s-a schimbat
șomaj tehnic

Violeta Alexandru: „Am simplificat procedura de acordare a șomajului tehnic”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, vineri, că a fost simplificată procedura acordării şomajului tehnic, după ce la la Guvern şi Ministerul Muncii s-au primit zeci de mii de mesaje de la angajatori şi angajaţi. Potrivit ministrului, se depun mai puţine hârtii, iar perioada după care se fac primele plăţi a fost redusă de la 30 de zile la 15 zile.


In articol:

„În ședința de Guvern de ieri am adus câteva clarificări și am simplificat procedura prin care companiile pot avea acces la resursele guvernamentale care să le permită să acorde angajaților fondurile pentru șomaj tehnic.

Am decis să propun echipei guvernamentale completarea ordonanței 30/2020, primul act normative care se referea la șomajul tehnic, ca urmare a semnalelor pe care le-am primit din partea sindicatelor, companiilor și a patronatelor.

Citeste si: Ludovic Orban, noi declarații despre testarea aleatorie a 10.000 de bucureșteni: "Că selectăm noi oamenii sunt povești"

Citeste si: Reacţia virală a unui bătrânel din Braşov după ce a fost prins în autobuz în afara programului impus de autorităţi: "Cum să mă dau jos? Am plătit bilet"

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Liviu Vârciu a comis-o. Ce a făcut în plină pandemie de coronavirus. „Eu nu mai rezist”

Ca urmare, am simplificat procedura de acces la aceste fonduri (n.r șomajul tehnic). Pentru solicitările companiilor a căror activitate a fost încheiată ca urmare a deciziilor autorităților, respectiv pentru companiile a căror activitate este afectată de această epidemie, total sau partial, pe baza unei declaraţii şi a listei angajaţilor”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a făcut anunțul! Noi măsuri în ceea ce privește șomajul tehnic. Ce s-a schimbat
Violeta Alexandru

Potrivit ministrului, pot beneficia de aceste fonduri companiile a căror activitate este afectată, pe baza unei cereri, însoţită de o declaraţie şi lista angajaţilor.
Documentele se depun la AJOFM-uri, inclusiv online.

De asemenea, s-a redus perioada până la virarea banilor.

„În maxim 15 zile – 30 de zile prevederea iniţială – agenţiile judeţene vor efectua plăţile pentru firme”, a mai spus Violeta Alexandru.

Potrivit acesteia, angajatorii nu trebuie să avanseze de la ei plăţile pentru şomajul tehnic, acestea urmând a fi făcute de la AJOFM. La maxim 3 zile de la primirea banilor de la AJOFM, angajatorul trebuie să-i vireze angajaţilor. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Jador, amendat cu o sumă colosală chiar de ziua lui. Ce lege a încălcat şi cum a reacţionat după întâlnirea cu poliţiştii

Imagini emoționante. Mesajul transmis de coreeni pentru români, dintr-o fabrică de confecții din Asia

Șoferii, puși la plată chiar dacă nu își scot mașinile din garaj! Asigură-te că nu ți-a expirat acest document înainte să ieși din casă

Bărbatul venit de la Milano, în fața căruia au stat drepți 5 polițiști, amenință Armata care a ieșit în stradă: „Odihniți-vă bine, că noi avem echipe de bombardieri!”

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies