Ministrul Nelu Tataru: "Epidemia este controlată"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că epidemia de coronavirus se află pe o pantă descendentă, în România, şi că este controlabilă.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

nelu-tataru
nelu-tataru


In articol:

Ministrul spune că în vară ar putea să nu mai fie obligatorie masca de protecţie şi că până acum au fost testaţi aproximativ 270.000 de oameni pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

”Am avut o alternanţă a numărului de cazuri, dar tot timpul am rămas sub 200 de cazuri la Terapie Intensivă, suntem pe panta descendentă. După 1 iunie ne pregătim pentru o a doua etapă destul de bogată în măsuri de relaxare. Rămâne ca împreună cu INSP, Centrul Naţiona de Control al Bolilor să evaluăm fiecare zi a acestor relaxări având şi norme de aplicare şi unele restricţii pe care le putem reimpune, în măsura în care vom vedea că măsura este nefavorabilă. Până acum nu avem un motiv real să ne gândim la aceste restricţii. În măsura în care vom respecta regulile de igienă, de distanţare socială în locurile publice, putem spune că mergem spre a treia etapă de relaxare după 15 iunie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la TV, vineri seara.

Ministrul spune că suntem pe panta descendentă a epidemiei care în acest moment este controlabilă.

Ministrul Nelu Tataru: "Am trecut de varful epidemiei"

”Epidemia este controlabilă în acest moment, dar controlabilă printr-o colaborare a noastră cu populaţia. Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă. Ca număr total de cazuri infectate, aflate în analiza noastră cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta. În acest moment avem sub 5.000 de cazuri active din cele peste 18.000”, a mai spus Tătaru.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: FOTO Ludovic Orban, surprins la țigară alături de miniștri, fără să respecte măsurile impuse prin lege

Citeste si: Ministerul de Externe: 470 de cetăţeni români au revenit în ţară

Citeste si: Bilanț coronavirus: 13 decese anunţate vineri.Bilanţul a ajuns la 1248

Întrebat când vom scăpa de masca de protecţie, Tătaru a declarat că totul depinde de evoluţia epidemiei

”Depinde de evoluţia până în 15 iunie. S-ar putea renunţa în funcţie de evoluţia pandemiei. Ne gândim ca la sfârşitul lui iulie - august, să ajungem la o viaţă normală. Urmează să fim pregătiţi în eventualitatea celui de-al doilea val”, a mai spus ministrul.

Nelu Tătaru a vorbit şi de numărul de teste făcute până acum în România.

”Suntem ca număr de teste la aproape 400.000, în condiţiile în care avem vreo 270.000 de persoane testate. Celelalte sunt teste duble sau triple.
Noi am plecat de la un laborator de 100 de teste pe zi, astăzi suntem la 99 de puncte de testare şi o capacitate de 10.000 de etste pe zi. Facem în jur de 11.000 - 12.000 teste pe zi în zilele pline, în week-enduri 6.000 - 7.000 de teste. Dispersia acestor puncte de testare în ţară ne face să gândim că toţi cei care au testat”, a mai declarat Nelu Tătaru, citat de news.ro.

sursa foto: Mediafax Foto

Urmatorul articol
Citește și:

Câștigătorul Românii au talent. Radu Palaniță a luat premiul cel mare

Roxana de la ”Puterea Dragostei”, primele imagini cu noile silicoane! ”Am sânii atât de frumoși”

El este Gabriel, băiatul care a plâns după ce adidașii cei noi i-au ars într-un incendiu! Imagini copleșitoare

Urmașa Denisei Manelista face senzație pe Youtube cu parodia ”Vulpița ridică codița”! Cat Sonnya a strâns peste 150.000 de vizualizări în 24 de ore

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies