Modificări ROVINIETĂ 2022. Ce trebuie să știe șoferii care dețin roviniete valabile minim 30 de zile

S-a schimbat legea care vizează toți conducătorii auto din România. Modificarea va aduce un motiv de bucurie.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

În România, rovinieta este o sursă semnificativă de stres pentru foarte mulți șoferi, întrucât foarte mulți dintre aceștia uită de ea și se trezesc cu amenzi semnificative de plată. Rovinieta este o vinietă pe care o cumperi ca să circuli pe drumurile publice ale țării.

Citește ce modificare s-a produs în lege.

Modificări lege rovinietă 2022

Conform noii măsuri, dacă ai avut o rovinietă cu o valabilitate mai mare de 30 de zile, vei fi notificat prin email când aceasta se apropie de momentul expirării. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a oficializat faptul că cei care dețin roviniete cu valabilitate de minimum 30 de zile vor fi notificați în preajma expirării rovinietei. Cum se va întâmpla asta?

Rovinieta 2022

Ce se modifică în legea cu privire la rovinietă

[Sursa foto: PixaBay]

Veți fi notificați prin email de termenul imediat al expirării rovinietei, la adresa înregistrată la vinieta anterioară. Acest detaliu tehnic a fost menționat în Ordinul MTI cu numărul 365/2022 și a intrat în vigoare începând cu 27 aprilie. Dacă există șoferi care nu doresc partajarea email-ului, pot alege să nu folosească acest program.

„Distribuitorii au obligația de a implementa, în termen de maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, modificările necesare astfel încât, la încasarea tarifului de

utilizare și emiterea rovinietelor în punctele de lucru, prin terminale, portaluri web, aplicații dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile, să asigure utilizatorilor posibilitatea de a fi notificați, prin e-mail, cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei”, a fost scris   în ordinul MTI.

Citeste si: Luca, fiul cel mare al lui Laurențiu Reghecampf, prima reacție după ce s-a născut frățiorul său. Ce i-a transmis lui Liam- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Cum poți plăti taxa de pod din zona Fetești – Cernavodă. Iată cele mai simple metode

Rovinietele sunt de mai multe feluri: o zi, șapte, 30, 90 de zile sau un an întreg. Important și de menționat este că schimbarea legii și implementarea notificării pe email este doar în cazul rovinietei cu o durată de 30 de zile.

Prețuri rovinietă 2022

Prețul taxei de drum diferă în funcție de tipul autoturismului și numărul de zile pe care le alegeți când cumpărați rovinieta. Astfel, prețul unei roviniete în cazul mașinilor de dimensiuni mici este următorul, în funcție de durata pentru care este aceasta achiziționată:

7 zile- 15 lei
30 de zile- 35 lei
90 de zile- 65 lei
12 luni- 140 lei

Citeste si: Cât costă asigurarea RCA în 2022. Prețul s-a majorat din ianuarie

Pentru mașinile mari, de tip camion, cu masa totală admisibilă tehnic mai mică sau egală de 3,5 tone, prețul rovinietei este următorul:

7 zile- 30 lei
30 lei- 80 lei
90 lei- 180 lei
12 luni- 475 lei

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Semnele Alzheimerului pot fi observate încă de la 45 de ani. Cum poți descoperi din timp apariția demenței printr-un consult oftalmologic

Care este numele adevărat al Oanei Roman! Puțină lume știe ce scrie, de fapt, în buletinul vedetei

Vești bune pentru români! Mâncare mai bună în spitale, de la 1 iunie. Ce se întâmplă cu pacienții neasigurați

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Informația momentului despre Vladimir Putin! NIMENI nu și-ar fi imaginat

Câți copii are Laurențiu Reghecampf. Detalii neștiute din viața antrenorului de fotbal

Dezvăluiri din ancheta paralelă. Ce ascunde cazul femeii care s-a aruncat cu copiii de pe bloc

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies