New York Times, despre cutremurul devastator din România! Străinii ne atrag atenția

Publicația americană New York Times a publicat un articol întreg în care atrage atenția la clădirile șubrede de la noi din țară.

Distribuie pe:


In articol:

Americanii consideră că Bucureștiul nu ar putea rezista la un cutremur mare, riscurile, dar și pierderile fiind imense.

Jurnaliștii de peste ocean sunt de părere că guvernele care s-au tot perindat la conducerea țării noastre nu ar ști să gestioneze o posibilă criză, în cazul producerii unui cutremur, asemeni celui din anul 1977, și nici nu a reușit să reconsolideze clădirile vechi ale Capitalei.

”Au încurajat boom-urile de construire în anii 90, în timpul tranziției de la comunism la capitalism, în care standardele de siguranță adesea au fost ignorate. Rezultatul este că milioane de oameni trăiesc în case puțin probabil să reziste unui cutremur major, spun specialiștii”, notează publicația americană The New York Times.

„Mergând pe străzile orașului vechi din București, vizitatorii cu un ochi atent vor observa cercuri roșii – chiar deasupra liniei ochilor – pe sute de clădiri. Au fost puse acolo de către ingineri pentru a clasifica clădirile cu cel mai mare risc în caz de activitate seismică", au mai precizat jurnalistii de la New York Times.

Citeste si: Corina Dănilă e mai sexy ca niciodată! Vedeta de televiziune va împlini 48 de ani în curând! FOTO

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Citeste si: Aici a fost începutul sfârşitului pentru căsniciile Oanei Roman şi a lui Mihai Mitoşeru! După ce au făcut această fotografie, s-a ales praful! FOTO

Citeste si: A încurcat-o Nicolae Guță! Mama lui Beyonce de România s-a întors în poliție și umblă numai în uniformă FOTO

Americanii trag un semnal de alarmă!

"Doar în capitala românească, 349 de structuri au fost considerate cu cel mai mare risc și probabil să se prăbușească la un cutremur major. Multe dintre ele sunt complexe de apartamente. Sute de alte clădiri riscă să sufere daune structurale majore. Și acestea sunt doar cele care au fost inspectate”, se arată în articolul din The New York Times.

În România s-au produs sute de cutremure, însă doar doua dintre ele au provocat distrugeri pe scară largă.

Un cutremur, din anul 1940, s-a produs în bine-cunoscuta zona seismică Vrancea, în estul României, și a avut o magnitudine de 7,4 pe scara Richter.

Cel mai cunoscut și devastator cutremur din istoria României moderne a avut loc pe 4 martie 1977, în același loc, însă undele de șoc au distrus peste 30 de clădiri înalte din București.

Nici la ora actuală nu se știe exact numărul victimelor, însă se estimează la 1.578 de persoane decedate și aproximativ 11.000 au fost rănite în urma catastrofei.

Specialiștii cred că dacă în România ar mai avea loc un cutremur de aceeași intensitate cu cel din 1977, numărul morțior ar fi apropiat de cel din acea vreme.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Dezvăluiri în premieră! Bursucu l-a bătut pe Jean de la Craiova! ”Îi dădeam cu bățul peste picioare” EXCLUSIV

Tzanka Uraganul şi-a comandat un Lamborghini de 400.000 de euro! Manelistul şi-a imprimat porecla pe capota maşinii! VIDEO

Horoscop. Cele mai incompatibile zodii! Vor avea o relație toxică. Nu pot fi fericite împreună

Fantezie sexuală terminată la poliţie! Un român din Germania a atacat pe stradă două femei cu o jucărie sexuală

Ea este femeia din Galaţi care şi-a angajat amantul să-i omoare soţul italian. Femeia căuta de mai multe luni să angajeze pe cineva ca să-i dea o lecţie italianului

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies