Prospectul vaccinului anti-COVID-19, tradus în limba română

Agenția Europeană a Medicamentului a publicat prospectul tradus în limba română la vaccinul anti-COVID.

Vaccin anti-COVID
Vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Agenția Europeană a Medicamentului a postat prospectul tradus în limba română la vaccinul anti-COVID. Denumirea comercială a acestuia este Comirnaty concentrat pentru dispersie injectabilă- Vaccin de tip ARNm COVID-19 şi este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea COVID-19 cauzat de virusul SARS-CoV-2 la persoanele cu vârsta peste 16 ani.

Citeste si: Medicul Adrian Streinu Cercel vorbește despre importanța vaccinării: „Să se ducă să se vaccineze, e singurul sfat pe care pot să-l dau”

Totodată, Comirnaty se administrează intramuscular după diluare, sub forma unei scheme cu 2 doze (a câte 0,3 ml), la o distanţă de cel puţin 21 zile una de alta. Cefalee, durere localizată la articulaţii, dureri musculare, durere la nivelul locului de administrare a injecţiei şi tumefiere la nivelul locului de administrare a injecţiei fatigabilitate, frisoane sunt doar câteva din reacțiile adverse observate în timpul studiilor clinice.

Citeste si: Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS, critică debutul campaniei de vaccinare: ”Mi s-a părut puțin cam mult festivism...”

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Potrivit studiior după a doua doză de vaccin a fost observată o frecvenţă mai mare a febrei. 

În fiecare săptămână vor ajunge 140.000- 150.000 de doze în România  

Reamintim că primele doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns în țară pe la Vama Nădlac 2, în ziua de Crăciun, în jurul orei 12:00. Pe 26 decembrie 2020, vaccinurile au ajuns  la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”. Iar vaccinarea a început în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva coronavirusului.  

Asistenta Mihaela Anghel a fost prima persoană din românia care a primit serul. Printre cadrele medicale care tocmai au fost imunizate cu vaccinul anti-COVID  se află și Adrian Streinu Cercel.

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat vineri că în fiecare săptămână vor ajunge 140.000- 150.000 de doze în România.

Vaccin anti-COVID
Vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]
 

Sursă: stirileprotv.ro

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies