
In articol:
- O româncă stabilită în Turcia, mărturisiri emoționante după cutremur
- Refugiații din zonele afectate au ajuns în partea de Nord a Turciei
Refugiații din zonele afectate de cutremur s-au îndreptat către partea de nord a Turciei, acolo unde orașele nu au fost distruse și seismul nu a provocat pagube serioase.
Situația din Turcia devine din ce în ce mai dificilă, după cutremurele devastatoare din ziua de 6 februarie. Refugiații din provincia Kahramanmaraș s-au îndreptat către partea nordică și spre centru Turciei.
Cele două cutremure, dar și reprizele care au urmat au cauzat pagube materiale uriașe, iar mii de oameni au fost recuperați decedați de sub dărâmături. Peste 10.000 de persoane au fost rănite.
Andreea, o româncă stabilită în Samsun ne-a mărturisit în exclusivitate ce se întâmplă în orașul său și cum s-au mobilizat oamenii pentru a trimite cât mai multe ajutoare în partea de sud a țării, dar și în locurile în care au sosit deja refugiații la ei în oraș.
Operațiuni de salvare după cutremurul din Turcia
O româncă stabilită în Turcia, mărturisiri emoționante după cutremur
Andreea este stabilită în Samsun împreună cu soțul ei.
Românca ne-a povestit cum a simțit cutremurul devastator din ziua de luni. În orașul situat la malul Mării Negre nu s-au înregistrat pagube materiale.Acum, la câteva zile de la dezastru, oamenii suferă alături de persoanele puternic afectate de cutremurele de luni. Cetățenii s-au organizat și fac tot ce pot pentru a le putea oferi ajutorul persoanelor aflate în mare nevoie.
"În prima zis a fost panică totală, în special după ce s-a întâmplat încă un cutremur de 7.5. S-a închis totul. Marți ne-am mobilizat cu toții și am început să strângem ajutoare și să le trimitem.
Operațiuni de salvare după cutremurul din Turcia
Refugiații din zonele afectate au ajuns în partea de Nord a Turciei
În urma cutremurelor din Turcia, mii de oameni și-au pierdut casele în doar câteva minute. Cutremurul a fost atât de puternic că a reușit să radă de pe față pământului clădiri întregi.
În Hatay situația este cât se poate de grea, acolo majoritatea clădirilor fiind la pământ. Nici în Gaziantep sau Adana lucrurile nu stau mai bine, iar drumurile au fost și ele distruse de denivelări sau chiar șanțuri de la un capăt la altul.
Așa cum au putut, oamenii care au reușit să scape cu viață s-au decis să fugă departe de calvarul pe care l-au trăit în ultimele zile și să se adăpostească în partea de nord a țării. Andreea ne-a mărturisit că primii refugiați au ajuns deja la hoteluri din orașul său, iar primăria și oamenii fac tot posibilul să îi ajute cu obiectele necesare, donații, haine și pături pe cei refugiați, dar și persoanele care au rămas în zonele puternic afectate de cutremurul de luni.
"La hotelurile din oraș au început să vină refugiații, sunt nevoi și pentru ei. Este foarte greu.
Primăria, toată lumea, spitalele, toți oamenii contribuim cu ceva, dar sunt 10 orașe puternic afectate, Maras, Gaziantep și Diyarbakır sunt orașe mari. Totul s-a întâmplat în plină iarnă, vremea este din ce în ce mai urâtă", ne-a mai povestit ea.
Ai un pont WOW? Daca deții mai multe informații despre acest subiect ne poți scrie la adresa [email protected]!