Răsturnare de situație în cazul spargerii de la vila lui Marian Vanghelie! Prădat de ceasuri și bijuterii în valoare de 300.000 de euro, fostul edil nu va vedea nici un ban înapoi! Cum s-a ajuns aici? EXCLUSIV

Răsturnare de situație în cazul spargerii locuinței lui Mrian Vanghelie, în urma căreia hoții au plecat acasă cu bunuri de 300.000 de euro.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Fostul primar Marian Vanghelie nu va primi nici un fel de despăgubire de la hoții care i-au spart casa anul trecut și care au plecat cu bijuterii, ceasuri și tablouri în valoare de 300.000

de euro. Deși 2 din 3 spărgători și-au recunoscut fapta, judecătorii au decis să nu-i oblige pe aceștia să-i plătească prejudiciul lui Vanghelie. Decizia este definitivă.

Branduri de lux, ținute la vedere în casa lui Marian Vanghelie

Printre obiectele de valoare care au fost furate de hoții de la vila lui Marian Vanghelie se numără: un tablou initiulat ”Cap de copil” în valoare de 100.000 de euro (pe care Vanghelie în ținea în living, pe perete), un ceas Parmigiani de 10.000 de euro, un ceas Glashutte de 30.000 de euro, butoni bărbătești marca Vacheron Constantin de 5.000 de euro, bijuterii din aur și diamante marca Crivelli (sustrase din geanta Oanei Mizil): patru inele, două lănțișoare, o pereche de cercei cu diamante, două brățări și un pandantiv mare, marca Freywille. Prejudiciul total, calculat de Vanghelie, se ridica la 300.000

de euro. Din toate aceste bunuri, doar tabloul de 100.000 de euro a fost recuperat.

Doi dintre ce hoți au recunoscut fapta și chiar au descris modul de operare. Totuși, Vanghelie nu va vedea nici un ban înapoi pentru un motiv extrem de simplu: el nu a prezentat instanței documente care să ateste valoarea bunurilor.

Marian Vanghelie nu mai are nici o șansă să recupereze ceasurile sau banii

”Instanța constată faptul că, deși în faza de urmărire penală persoana vătămată s-a constituit parte civilă cu suma de 300.000 euro, acesta nu a depus la dosarul cauzei acte care să justifice întinderea prejudiciului cauzat prin săvârșirea de către inculpați a infracțiunii. În lipsa unor astfel de documente instanța se află în imposibilitatea obiectivă de a aprecia cu privire la întinderea acestui prejudiciu astfel că, în baza art.

397 alin. (1) C. proc. pen. raportat la art. 1357 și urm C. civ. va respinge acțiunea civilă formulată de partea civilă ca neîntemeiată”, au arătat judecătorii în motivare. La începutul acestui an, Marian Vanghelie a făcut apel la această decizie, însă magistrații l-au respins pe motiv că a fost depus prea târziu. Astfel decizia a devenit definitivă. Hoții au primit pedepse cuprinse între 3 ani și jumătate și 5 ani de închisoare.

Marian Vanghelie
Marian Vanghelie nu a putut să justifice valoarea bunurilor

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

În timpul procesului, au ieșit la iveală și alte informații extrem de interesante. Se pare că, deși avea bunuri de sute de mii de euro, Marian Vanghelie nu dispunea de sistem de alarmă sau de monitorizare video a imobilului său, așa că hoților le-a fost ușor să intre în casă.

Citeste si: Anunțul momentului în showbiz! Marian Vanghelie și Oana Mizil se pregătesc de nuntă

Oana Mizil, trezită de hoți

Spargerea a avut loc la 3 dimineața, oră la care Oana Mizil era singură cu fetița și câteva angajate. Mai mult, ea s-a trezit în timpul spargerii, însă spre norocul ei nu a coborât, crezând că a ajuns acasă soțul ei.

Oana Mizil
Oana Mizil se afla în casă, fără Marian Vanghelie

”Fiind audiat în calitate de persoană vătămată, Vanghelie Marian Daniel a declarat că, la data de 21.01.2020, în jurul orei 07:30 a ajuns acasă și a observat la etajul imobilului, într-un dressing, mai multe cutii de ceasuri de mână pe podea, dar a crezut că s-a jucat cu ele copilul. Ulterior s-a trezit și soția acestuia, numita Niculescu Mizil Oana, ocazie cu care a observat pe terasa imobilului, spre lac, mai multe cutii în care se aflau butoni bărbătești. Din discuțiile purtate de către aceștia, a reieșit că, în noaptea de 20/21.01.2020, numita Niculescu Mizil Oana a auzit gălăgie în locuință, dar a crezut că este soțul ei sau angajatele responsabile cu curățenia”, se mai arată în dosar.

Citeste si: EXCLUSIV! Marea împăcare dintre Marian Vanghelie și Oana Mizil, după presupusa bătaie! Ce s-a întâmplat cu ordinul de restricție emis pe numele fostului primar

Hoții au fost prinși datorit unor înregistrări de la camerele de supraveghere ale vecinilor. Aceștia au făcut greșeala să vină la jaf cu un taxi condus de unul dintre complici, cu numărele și indicativul la vedere.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

EXCLUSIV! Imaginile momentului! Așa își revine Oana Mizil după ce-a zis că a bătut-o Vanghelie! A fugit direct la mare să scape de supărare!

Marian Vanghelie, declarații incendiare la adresa lui Bogdan Diaconu, bărbatul despre care s-a spus că s-a conversat cu Oana Mizil. "Eu nu am meci cu poponarii"

Oana Mizil, declarații suprinzătoare după scandalul cu Marian Vanghelie. Cei doi soți își mai doresc un copil: "Mă chinui să mai fac un copil"

Horoscop Zilnic Luni 25 Octombrie 2021: Berbecii trebuie să elimine anumite persoane din viața lor

Schimbare totală pentru pensii! Se întâmplă de luni, 25 octombrie. Ce trebuie să știe pensionarii

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul. Pentru doar 6 lei...

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies