
kanald.ro
Diverse
Tocăniță pentru oameni deștepți. Rețeta gata în 20 de minute
Tocăniță pentru oameni deștepți, o rețetă gata în doar 20 de minute.
Mircea Dinescu a gătit pentru invitatul lui din emisiune, fostul mare portar al Generației de Aur Bogdan Stelea, o tocăniță cu carne de vițel și legume.
Această rețetă se poate pregăti cu carne de vițel sau de vită, spune Dinescu.
Ingrediente:
500 grame carne de vițel
3 cepe
4 ardei copți
afumătură
vinete
capere
dulceață de ardei iute
muștar
coniac, bere, vin
zeamă de portocală
busuioc, coriandru
faina
sare, piper
Mod de preparare tocănița pentru oameni deștepți:
Ceapa se taie solzișori și se pune la călit în ulei încins, până când se rumenește. Se adaugă carnea de vițel tăiată fâșii mărunte, afumătura, ardeiul copt tocat, caperele și dulceața de ardei iute, precum și muștarul. Se condimentează. Se pun în tigaie și puțin vin, un strop de coniac și puțină zeamă de la o portocală. Se îngroașă sosul cu făină.
Citeste si: Chiftelele saracului. Reteta senzationala a lui Mircea Dinescu: chiftele cu cartofi si varza murata
Citeste si: Fasole batuta cu ceapa si usturoi. Reteta traditionala si pufoasa de post
Citeste si: Mancarica de primavara cu stevie si leurda. Reteta de post
Citeste si: Mancarica de primavara cu stevie si leurda. Reteta de post
Se dă gust cu sare.
Vinetele condimentate cu sare și piper și tăvălite în făină se trag în tigaie în ulei încins. Când capătă o culoare arămie, se scot pe o farfurie pe care ați așezat un șervețel de hârtie pentru a absorbi uleiul.
Tocănița pentru oameni deștepți este gata în aproximativ 20 de minute.
Citeste si: Salata de boeuf de post. Rețeta care te va cuceri
Pe o farfurie se așază tocănița și vinetele pane. Se poate decora cu capere. Poftă bună!