
kanald.ro
Diverse
Urzici botezate in lapte, reteta lui Mircea Dinescu. Mancare de urzici
Urzici botezate in lapte este numele unei retete delicioase. Mancarea de urzici este foarte populara primavara, cand este sezonul urzicilor proaspete.
Reteta lui Mircea Dinescu de urzici este una putin neobisnuita, este o varianta mai moderna a unui preparat vechi de sute de ani, foarte indragit de romani.
Ingrediente mancare de urzici:
faina coapta
lapte
urzici
usturoi
rosii cherry
vin
busuioc
coriandru
dulceata de ardei iute
ceapa caramelizata
oua
ulei
unt
zeama de portocale
Mod de preparare urzici botezate in lapte:
Intai se pregateste faina coapta. Se pune faina in tigaie si se amesteca bine. Atentie, nu adaugati ulei in tigaie inainte de faina, amestecul obtinut nu este deloc sanatos si poate cauza dureri de burta. Trebuie sa o pregatiti cu grija, altfel se poate innegri si devine amara. Luati de pe foc tigaia din cand in cand, pentru a impiedica arderea. Cand incepe sa fie galbuie-amaruie inseamna ca e gata.
Puneti laptele rece peste faina coapta.
Lasati deoparte,Opariti urzicile si tocati-le marunt. Urzicile se prajesc apoi in putin ulei si unt. Optional, peste urzici se stoarce putina zeama de la o portocala. Adaugati apoi in tigaie si vin alb.
Citeste si: Fasole batuta cu ceapa si usturoi. Reteta traditionala si pufoasa de post
Citeste si: Adevarul despre usturoiul chinezesc: E TOXIC! Cum recunosti usturoiul romanesc de cel adus din China
Citeste si: Iahnie de năut. Rețeta din Turcia care-ți face postul mai ușor
Intr-o alta tigaie se pun in ulei incins capatanile de usturoi necuratate si rosiile cherry. Cand rosiile incep sa se inmoaie si sa capeta o culoare apetisanta, se scot pe o farfurie.
Usturoiul ramane in tigaie pana se coace in coaja. Astfel, este mai bine tolerat de stomac. Cand se ia de pe foc, peste usturoi se toarna apa rece, pentru a putea fi curatat mai usor de coaja.
Intre timp, peste urzici se toarna sosul de faina cu lapte si putin vin alb. Adaugati si busuioc si coriandru, o lingurita de dulceata de ardei iute si lasati sa se gateasca.
Se pregatesc apoi oule posate/romanesti. Intr-o tigaie se pune apa cu putin otet si sare. Se sparg oule in apa si se lasa sa se gateasca.
Citeste si: Mancarica de primavara cu stevie si leurda. Reteta de post
Citeste si: Ciorbă de văcuță. Preparare pas cu pas
Citeste si: Ciuperci pe pat de mămăligă. Cum să-ți impresionezi invitații în post
Pe o farfurie puneti urzicile, rosiile si usturoiul si ouale romanesti peste care ati presarat ceapa caramelizata.
Urzicile botezate in lapte se servesc cu mamaliga.