Mancarica de primavara cu stevie si leurda. Reteta de post

Mancarica de primavara cu stevie si leurda este o reteta de post gustoasa si foarte usor de pregatit.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Mancarica de primavara cu stevie si leurda. Reteta de post
Mancarica de primavara cu stevie si leurda. Reteta de post


In articol:

In perioada postului nu e nevoie sa petreci prea mult timp in bucatarie pentru a obtine un preparat bun de te lingi pe degete.

Mancarica de primavara cu stevie si leurda este una dintre retetele delicioase ale lui Mircea Dinescu.

Mancarea de stevie si leurda este gata in doar cateva minute. Varianta aceasta este pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post, dar poate fi adaptata cu un strop de smantana de gatit sau putin cascaval ras sau parmezan.

Citeste si: Chiftelele saracului. Reteta senzationala a lui Mircea Dinescu: chiftele cu cartofi si varza murata

Citeste si: Adevărul despre BROCCOLI: când e TOXIC și îți pune în pericol sănătatea

Citeste si: Cartofi prajiti cu branza rasa. Ce se intampla in organismul tau cand mananci aceasta combinatie

Cum se pregateste mancarica de primavara cu stevie si leurda, reteta gustoasa de post

Ingrediente:

stevie si leurda
stevie si leurda
 

2 legaturi de stevie
1 legatura leurda
300 grame ceapa
100 grame ardei
100 grame ciuperci
200 mililitri vin alb.
usturoi
sare
piper

mancarica de primavara cu stevie si leurda
mancarica de primavara cu stevie si leurda
 

Citeste si: Breaking News. Rata de infectare cu coronavirus și numărul bolnavilor de COVID-19 - evz.ro

Citeste si: Bill Gates a anunţat data când se va termina pandemia de COVID-19. “Oamenii ar trebui să înțeleagă…” - bzi.ro

Mod de preparare mancarica de primavara cu stevie si leurda:

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei incins. Se pune in tigaie si ardeiul tocat.

Stevia si leurda nu se oparesc inainte. Se taie sau se rup marunt si se pun in tigaie, la calit, peste ceapa si ardei. Se amesteca pentru a se intrepatrunde aromele. Se toarna vinul si se adauga si doua ciuperci taiate marunt. Spre final, tocati usturoiul si adaugati-l in mancarica. Daca il puneti mai devreme, risca sa se arda si sa devina amar, dand intregului preparat un gust neplacut.

Citeste si: Ceai de leustean. Ce se intampla in corpul tau cand il bei

Citeste si: Cum se face ciorba de burta dupa reteta sotiei lui Adi Hadean

Citeste si: Ciorbă de pui a la grec. Secretul care o face gustoasă

Daca preferati, peste amestecul de legume puteti stoarce si putin suc de la o jumatate de portocala.

Asezonati cu sare si piper dupa gust si luati de pe foc.

Citeste si: Salata Verde. Cum alegi cea mai bună și sănătoasă salată verde. Nu te lăsa înșelat!

Citeste si: Telina toxica: cum iti dai seama cand devine telina toxica. Cand nu trebuie sa o mai mananci

Mancarea este gata. O puteti servi la masa cu o felie groasa de paine de casa pufoasa.

reteta de post cu vinete si masline
reteta de post cu vinete si masline

Reţete de post: Mâncare de vinete cu măsline

Reţete de post: Cum faci mâncare de vinete cu măsline.

Vinetele cu măsline reprezintă un preparat de post delicios, o reţeta alternativă la ghiveci sau tradiţionala zacuscă.

Reţete de post. Cum faci mâncare de vinete cu măsline

Ingrediente

500 g vinete
3 roşii
2 cepe
100 g măsline verzi sau negre
2 linguri verdeaţă (pătrunjel, mărar, ceapă verde)
100 ml ulei
sare
piper

Mod de preparare

Vinetele se spală bine, se toacă în cubuleţe mici, se presară cu sare şi se lasă la scurs timp de aproximativ 30 de minute. Se clătesc bine sub jet de apă rece, pentru a scăpa de sucul amar.
Într-o tigaie cu ulei încins, căliţi vinetele la foc mediu timp de 30 de minute.

Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se pune la călit în ulei. Roşiile se taie cubuleţe mărunte şi se pun în tigaie peste ceapă, după ce s-a rumenit uşor. După aproximativ 10 minute, adăugaţi în tigaie şi măslinele şi lăsaţi-le circa 5 minute.

Turnaţi în tigaia cu vinete şi amestecul de roşii, măsline şi ceapă. Presăraţi verdeaţa tocată mărunt, potriviţi gustul cu sare şi piper şi amestecaţi bine. Lăsaţi pe foc alte 5 minute.
Mâncarea de vinete cu măsline este gata. Se poate servi atât caldă, cât şi rece, fie ca mâncare de post, fie ca garnitură la alte preparate.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Oana Zăvoranu o aseamănă pe Anda Adam cu Nicolae Guță

L-a dat AFARĂ într-un mod inexplicabil! Este bomba momentului pe piața media: Azi am primit înștiințarea oficială

Vești bune pentru pensionari: Ce se întâmplă cu toate pensiile sub 2000 de lei? Violeta Alexandru a făcut anunțul. Este fără precedent

Ciorbă de văcuță. Preparare pas cu pas

Prăjitură albă ca zăpada. Prepară acasă desertul copilăriei

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies