WowNews logo WOWnews
Stories
Rețeta de gogoși a lui Sorin Bontea.
Chef Sorin Bontea

Diverse

Rețeta de gogoși a lui Sorin Bontea. Cum să faci celebrele gogoși pufoase ale juratului Chefi la Cuțite

Cum poți pregăti acasă cele mai gustoase și pufoase gogoși? Rețeta vine de la chef Sorin Bontea, juratul Chefi la cuțite.

Chef Sorin Bontea a împărtășit cu fanii săi rețeta lui specială de gogoși. Juratul Chefi la cuțite a dezvăluit toate secretele despre desertul copilăriei.

Rețeta de gogoși pufoase a lui Sorin Bontea

Sorin Bontea își încântă fanii cu diverse rețete pe care pe le postează pe YouTube. Cu ceva timp în urmă, juratul de la Chefi la cuțite a arătat tuturor cum pregătește cele mai gustoase gogoși de casă, o rețetă pe care a învățat-o de la mama sa.

Citeste si: Femeia româncă, stabilită în Italia, condusă pe ultimul drum după aproape 9 luni de când s-a stins din viață! Motivul și desfășurarea evenimentelor sunt de-a dreptul șocante- kfetele.ro

Citeste si: Rețeta de pâine a lui chef Sorin Bontea. Are puțină drojdie și e delicioasă

Ingrediente

500 g de făină

2 ouă

100 g de zahăr

80 g de unt topit

coajă de lămâie

coajă de portocală

11 g de drojdie

un vârf de sare

esență sau extract de vanilie

250 ml de lapte

Rețeta de gogoși a lui Sorin Bontea.
Gogoși pufoase

Mod de preparare

Pentru frământarea aluatului se poate folosi un robot de bucătărie, cum a procedat chef Sorin Bontea.

Gospodinele care nu au în casă ustensila, pot frământa coca cu mâinile goale până când aluatul se dezlipește de castron.

Într-un castron se pun laptele călduț, zahărul și drojdia, iar apoi se adaugă coaja de portocală și lămâie. Toate ingredientele se amestecă puțin cu telul până se omogenizează. Preț de 10-15 min, se lasă compoziția deoparte, astfel încât să se activeze drojdia.

Citeste si: Sarmale de post. Cele mai bune reţete de sarmale fără carne pentru Postul Paştelui 2021

Peste amestecul de lapte, drojdie, zahăr, coajă de portocală și lămâie, se adaugă puțină sare, extractul de vanilie, untul topit și ouăle, urmând ca totul să se mixeze. La final, se adaugă făina treptat și se reia mixajul.

Secretele lui Sorin Bontea pentru gogoși pufoase

  • Gospodinele care utilizează robotul de bucătărie sunt sfătuite de chef Sorin Bontea să adauge o lingură de ulei după ce planetara și-a făcut treaba. De asemenea, este necesară, puțină frământare la mână.
  • Coca trebuie lăsată la crescut, iar Chef Bontea o lasă timp de o oră să dospească bine.
  • După ce se întinde aluatul și se fac forme cu paharul, gogoșile se mai lasă la crescut încă jumătate de oră. În final, toate trec la prăjit în ulei încins.

Gogoși umplute cu gem

Ingredinte

1 pliculeț drojdie uscată 

3 gălbenușuri

1 ou 

300 g făină

120 ml lapte 

3 linguri zahăr 

40 g unt 

Citeste si: Primul mesaj transmis de nepotul lui Nicolae Botgros de pe patul de spital. Care este starea sa de sănătate în prezent- kanald.ro

Citeste si: Corneliu Botgros face DECLARAȚIA care zguduie tot showbizul! A ținut totul în el, până n-a mai putut. Ce a trăit l-a dus direct la psiholog: "Am încercat să evit toate astea". Ce NU s-a spus niciodată despre divorțul de Adriana Ochișanu- radioimpuls.ro

un praf generos sare 

1 pliculeț zahăr vanilat 

2 linguri rom

coaja unei portocale

gem pentru umplutură

ulei pentru prăjit

zahăr pudră

Mod de preparare

Se pune făina într-un recipient încăpător și se adaugă amestecul de 2 linguri de lapte cald cu drojdia uscată, puțin zahăr și un praf de sare. Se amestecă ușor și se lasă maiaua la crescut 20 de minute la cald. Între timp, se bat gălbenușurile cu oul și zahărul spumă, timp de 3-4 minute, peste care se adaugă toate mirodeniile și laptele.

Citeste si: Reţeta de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu

Gălbenușurile se adaugă peste maiaua umflată și se frământă timp de 10-15 minute, iar mai apoi se adaugă și untul topit. Compoziția se amestecă până devine un aluat fin. Se presară aluatul cu făină și se dă la crescut 20 de minute, apoi repetă framântarea pe un blat bine înfăinat și se dă la crescut pentru încă o oră.

Când aluatul s-a umflat, se întinde o foaie de 1 cm grosime. Se taie în forme și se mai lasă la dospit pentru 30 de minute la căldură. Gogoșile se prăjesc în ulei încins, câte 1-2 minute pe fiecare parte. Apoi se umplu cu gemul preferat și se dau prin zahăr pudră. Poftă bună!