WowNews logo WOWnews
Stories
Rețeta de ciocolată caldă de casă
Rețete de ciocolată caldă pentru zilele geroase

Diverse

Rețete de ciocolată caldă pentru zilele geroase

Ciocolata caldă este una dintre băuturile calde potrivite, ușor de pregătit și delicioasă. Ingredientele sunt, însă, ceea ce fac rețetele de ciocolată caldă să fie mai speciale.

O cană cu ciocolată caldă este un răsfăt într-o zi geroasă de iarnă, după muncă sau pur și simplu o zi în care îți dorești să te relaxezi. Este o băutură de sezon, delicioasă la gust, și un desert rapid când nu ai dispoziția de a coace ceva. Pentru a obține o aromă deosebită, ai nevoie de câteva ingrediente, pe care le vei găsi în rețetele de ciocolată caldă de mai jos.

Rețeta de ciocolată caldă de casă

Ingrediente

800 ml lapte
200 g ciocolată
zahăr după gust
scorțișoară

Citeste si: Lucia riscă eliminarea din „Casa iubirii”! Aflați ce se va întâmpla în ediția de duminică, 2 noiembrie, de la orele 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Rețeta de ciocolată caldă de casă

Mod de preparare

Pui laptele şi zahărul la fiert şi adaugi ciocolata (tăiată în bucățele egale) plus restul ingredientelor imediat ce laptele începe să fiarbă, amestecând continuu cu un tel până se formează o spumă groasă la suprafaţă.

Topind ciocolata în lapte şi nu pe flacără directă, eviţi să o arzi.

Rețeta de ciocolată caldă cu bezele

Ingrediente

2 linguri de pudră de cacao (30 g)
Zahar (dupa gust)
1 cană de lapte (250 ml)
câteva picături de extract de vanilie
bezele

Mod de preparare

Amestecă cacao şi zahărul. Adăugaţi vanilia şi laptele clocotit şi amestecaţi bine pentru a nu se face cocoloaşe şi pentru a obţine o textură fină.


Se servește intr-o cană şi se aşează bezele deasupra.

Citeste si: Reteta simpla de salam de biscuiti, gata in 15 minute

Rețeta de ciocolată caldă albă

Ingrediente

700 ml lapte
1 lingură amidon
1 lingură zahăr
100 g ciocolată albă
esență de vanilie

Mod de preparare

Pentru a prepara ciocolata caldă punem laptele la fiert.

Ciocolata albă o dăm pe răzătoare.
Într-un castron amestecăm amidonul cu zahărul, apoi turnăm puțin lapte cald, puțin câte puțin până amestecul devine omogen fără cocoloașe. Turnăm încet în cratița în care fierbe laptele și, amestecând continuu, fierbem compoziția până începe să se îngroașe. Dăm deoparte și adăugăm ciocolata albă rasă. Omogenizăm și aromăm cu câteva picături de esență de vanilie.

Rețeta de ciocolată caldă cu frișcă

Ingrediente

500 ml lapte dulce
2 linguri cacao
50 g zahăr tos
1 plic zahăr vanilat
1 gălbenuş
200g frișcă bătută
scorțișoară

Mod de preparare

1. Laptele dulce se fierbe şi se pune pe o plită încinsă sau pe foc mic să se păstreze fierbinte.
2. Separat, se bat gălbenuşul, zahărul, cacaua cernută şi zahărul vanilat. Când se omogenizează, se adaugă treptat câte puţin lapte fierbinte, amestecând continuu. Dacă laptele nu este fierbinte, se mai poate pune puţin pe foc, dar fără să clocotească.
3. Ciocolata caldă se toarnă în ceşti şi se ornează cu frişcă şi scorţişoară pisată sau cacao.

Se serveşte imediat.

Rețeta de ciocolată caldă cu amidon

Ingrediente

100 g ciocolată
6 linguri de cacao
3 linguri de zahăr alb (de preferat vaninilat)
3 linguri de zahăr brun
4 linguri de amidon alimentar
scorţişoară

Citeste si: Un desert delicios va poate ajuta sa treceti mai usor peste frig. Cum sa faci ciocolata calda cu fructe de padure

Citeste si: Nicio persoană prezentă la Balul Bobocilor, unde Andreea Cuciuc și-a pierdut viața, nu a fost audiată nici până în ziua de astăzi! Dirijorul Nicolae Botgros se bazează pe decizia instanței: "Lucrul ăsta nu s-a întâmplat!"- kfetele.ro

Citeste si: CE A IEȘIT LA IVEALĂ despre bărbatul de 72 de ani care și-a ucis soția și apoi și-a luat propria viață: "Vă spun sincer că am amuțit, mai ales că știam că...". Gestul fatal care a declanșat tragedia din Bacău- radioimpuls.ro

Mod de preparare

1. Ciocolata e bine să stea la frigider o oră sau două înainte de a ne apuca de treabă.
2. Dăm ciocolata pe răzătoarea cu găuri mici. De aceea trebuie să fie rece, ca sa se radă frumos, să nu se topească. Apoi amestecăm toate ingredientele din lista de mai sus, le punem într-un borcan care se închide etanş şi păstrăm pudra pentru ciocolată caldă într-un loc răcoros.
3. Punem 2-3 linguriţe de pudră într-o cană, turnăm 200 ml de lapte fierbinte, amestecăm cu grijă să nu se facă cocoloaşe pe fundul cănii.

Rețeta de ciocolată caldă cu lapte

Ingrediente

40 grame ciocolată
140 grame lapte
70 grame frișcă lichidă

Mod de preparare

1. Fierbem laptele împreună cu frișca lichidă.
2. Turnăm amestecul peste ciocolată.
3. După două minute, amestecăm ușor și este gata de servit.

 

Surse: clickpoftabuna.ro, retete.unica.ro