kanald.ro
Diverse
Rețete de ciocolată caldă pentru zilele geroase
Ciocolata caldă este una dintre băuturile calde potrivite, ușor de pregătit și delicioasă. Ingredientele sunt, însă, ceea ce fac rețetele de ciocolată caldă să fie mai speciale.
O cană cu ciocolată caldă este un răsfăt într-o zi geroasă de iarnă, după muncă sau pur și simplu o zi în care îți dorești să te relaxezi. Este o băutură de sezon, delicioasă la gust, și un desert rapid când nu ai dispoziția de a coace ceva. Pentru a obține o aromă deosebită, ai nevoie de câteva ingrediente, pe care le vei găsi în rețetele de ciocolată caldă de mai jos.
Rețeta de ciocolată caldă de casă
Ingrediente
800 ml lapte
200 g ciocolată
zahăr după gust
scorțișoară
Mod de preparare
Pui laptele şi zahărul la fiert şi adaugi ciocolata (tăiată în bucățele egale) plus restul ingredientelor imediat ce laptele începe să fiarbă, amestecând continuu cu un tel până se formează o spumă groasă la suprafaţă.
Rețeta de ciocolată caldă cu bezele
Ingrediente
2 linguri de pudră de cacao (30 g)
Zahar (dupa gust)
1 cană de lapte (250 ml)
câteva picături de extract de vanilie
bezele
Mod de preparare
Amestecă cacao şi zahărul. Adăugaţi vanilia şi laptele clocotit şi amestecaţi bine pentru a nu se face cocoloaşe şi pentru a obţine o textură fină.
Se servește intr-o cană şi se aşează bezele deasupra.
Citeste si: Reteta simpla de salam de biscuiti, gata in 15 minute
Rețeta de ciocolată caldă albă
Ingrediente
700 ml lapte
1 lingură amidon
1 lingură zahăr
100 g ciocolată albă
esență de vanilie
Mod de preparare
Pentru a prepara ciocolata caldă punem laptele la fiert.
Într-un castron amestecăm amidonul cu zahărul, apoi turnăm puțin lapte cald, puțin câte puțin până amestecul devine omogen fără cocoloașe. Turnăm încet în cratița în care fierbe laptele și, amestecând continuu, fierbem compoziția până începe să se îngroașe. Dăm deoparte și adăugăm ciocolata albă rasă. Omogenizăm și aromăm cu câteva picături de esență de vanilie.
Rețeta de ciocolată caldă cu frișcă
Ingrediente
500 ml lapte dulce
2 linguri cacao
50 g zahăr tos
1 plic zahăr vanilat
1 gălbenuş
200g frișcă bătută
scorțișoară
Mod de preparare
1. Laptele dulce se fierbe şi se pune pe o plită încinsă sau pe foc mic să se păstreze fierbinte.
2. Separat, se bat gălbenuşul, zahărul, cacaua cernută şi zahărul vanilat. Când se omogenizează, se adaugă treptat câte puţin lapte fierbinte, amestecând continuu. Dacă laptele nu este fierbinte, se mai poate pune puţin pe foc, dar fără să clocotească.
3. Ciocolata caldă se toarnă în ceşti şi se ornează cu frişcă şi scorţişoară pisată sau cacao.
Rețeta de ciocolată caldă cu amidon
Ingrediente
100 g ciocolată
6 linguri de cacao
3 linguri de zahăr alb (de preferat vaninilat)
3 linguri de zahăr brun
4 linguri de amidon alimentar
scorţişoară
Mod de preparare
1. Ciocolata e bine să stea la frigider o oră sau două înainte de a ne apuca de treabă.
2. Dăm ciocolata pe răzătoarea cu găuri mici. De aceea trebuie să fie rece, ca sa se radă frumos, să nu se topească. Apoi amestecăm toate ingredientele din lista de mai sus, le punem într-un borcan care se închide etanş şi păstrăm pudra pentru ciocolată caldă într-un loc răcoros.
3. Punem 2-3 linguriţe de pudră într-o cană, turnăm 200 ml de lapte fierbinte, amestecăm cu grijă să nu se facă cocoloaşe pe fundul cănii.
Rețeta de ciocolată caldă cu lapte
Ingrediente
40 grame ciocolată
140 grame lapte
70 grame frișcă lichidă
Mod de preparare
1. Fierbem laptele împreună cu frișca lichidă.
2. Turnăm amestecul peste ciocolată.
3. După două minute, amestecăm ușor și este gata de servit.
Surse: clickpoftabuna.ro, retete.unica.ro