Rugăciunea Părintelui Arsenie Boca. Ce se întâmplă dacă o rostești zilnic

Citește rugăciunea Părintelui Arsenie Boca și află ce se întâmplă dacă o rostești zilnic.

Autor: Georgiana Anton

In articol:

Arsenie Boca a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și mai apoi la Mănăstirea Prislop. Citește rugăciunea Părintelui Arsenie Boca și află ce se întâmplă dacă o rostești zilnic.

Cine a fost Părintele Arsenie Boca

Arsenie Boca s-a născut la data de 29 septembrie 1910 la Vața de Sus. Prin prisma personalității și a harului său, Părintele Arsenie Boca era ascultat de mii de credincioși.

Citește și: Alexandra Bodi, geloasă pe femeia celebră cu care s-a fotografiat Bogdan Mocanu: „De ce m-ai înșelat?”. Reacția surprinzătoare pe care a avut-o „regina TikTok-ului”

Părintele Arsenie Boca a umat Liceul Național Ortodox „Avram Iancu” din Brad, pe care l-a terminat ca șef de promoție, în 1929. După terminarea liceului, Arsenie Boca se înscrie la Academia Teologică din Sibiu, pe care o finalizează în 1933.

Mai târziu, Arsenie Boca primește o bursă din partea profesorului Nicolae Popovici pentru a studia la Institutul de Arte Frumoase din București.

La terminarea studiilor, Părintele Arsenie Boca este trimis de chiriarhul său, Nicolae Bălan, la Muntele Athos pentru a aduce manuscrisele românești și grecești ale Filocaliei.

În călătoria sa la Muntele Athos, are o experiență duhovnicească ce ajunge să-l formeze ca și călugăr.

Citeste si: ”Ar fi bine măcar să își vadă de ale lui! ” Oana Roman, noi afirmații despre Marius Elisei și Catinca Roman! Cum au reacționat cei doi- kfetele.ro

Citește mai jos rugăciunea Părintelui Arsenie Boca. Se spune că dacă rostești zilnic această rugăciune, ești ferit de necazuri și scapi de grijile care îți macină sufletul.

Rugăciunea Părintelui Arsenie Boca. Ce se întâmplă dacă o rostești zilnic

Mormântul Părintelui Arsenie Boca

[Sursa foto: doxologia.ro]

Citește și: Paula Badosa a pozat topless în vacanța din Maldive. Vezi cine a însoțit-o în destinația de vis

Rugăciunea Părintelui Arsenie Boca

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochiul minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, și așa risipim în deșertăciuni zilele noastre, umiliți și dosădiți până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârșiți suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viața Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ilie Năstase a recunoscut ce pensie militară încasează: „Sunt gata să renunț la ea”. Fostul tenismen riscă să fie sancționat după ce a fost prins băut la volan

Corneliu Vadim Tudor ar fi împlinit 73 de ani! Lidia Vadim, interviu emoționant pentru WOWbiz.ro: "De acolo de Sus știe tot ce am vrut și nu am apucat să îi zic...

Rugăciune către Sfântul Apostol Andrei 2022. Ce mai puternică rugăciune care se citește pe 30 noiembrie VIDEO și TEXT

Când apare filmul Matrix 4 în cinematografe. Lansarea a întârziat un an

MOARTEA LUI PUTIN! Este cutremur total chiar la MOSCOVA

Ce se intampla daca stergi geamurile cu balsam de rufe: trucul care rezolva o problema ce apare des

Cele mai mari mistere ale Titanicului. Cinci întrebări cheie la care nimeni nu a găsit un răspuns

Rugăciune către Sfântul Apostol Andrei 2022. Ce mai puternică rugăciune care se citește pe 30 noiembrie VIDEO și TEXT

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies