kanald.ro
Carne de porc cu condimente
Carne de porc cu condimente
Diverse
Așa se prepară cea mai bună carne de porc la cuptor. Iată de ce condimente ai nevoie.
Se apropie sărbătorile de iarnă, ceea ce înseamnă mese îmbelșugate și preparate de tot felul. Principalele, însă, de Crăciun, rămân mâncărurile din carne de porc.
Iar friptura de porc este nelipsită acum de pe mesele românilor. Iată cum trebuie preparată pentru un gust ca la carte.
Carnea de porc, înainte de a fi băgată la cuptor, trebuie să fie frăgezită, pusă în saramură sau marinată, astfel încât să capete o textură mai fină și un gust deosebit.
Pentru acest fapt este nevoie să folosiți mai multe condimente, iar cele mai căutate și apreciate de gospodine sunt următoarele:
- chimen, pătrunjel, mărar, oregano, praf de ceapă și usturoi, curry, rozmarin, cimbru, foi de dafin, fenicul, ardei iute, salvie, sare, piper, hrean, busuioc, maghiran, turmeric, coriandru, ghimbir, boabe de muștar și chiar și mentă.
La toate aceste condimente se mai pot adăuga și zahăr, miere, oțet, ulei, vin și chiar fructe.
Citește și: Secretele coacerii cozonacului: Află temperatura ideală pentru cuptorul tău electric sau pe gaz
Iar dacă sunteți în căutarea unei combinații perfecte de condimente pentru prepararea cărnii de porc, ei bine, trebuie să știți că există multe variante.
În primul rând, trebuie să țineți cont de plăcerea personală, de gusturi, dar și de felul în care anumite condimente se combină pentru a dat o savoarea specială mâncării.
Citește și: Care este cel mai bun film de Crăciun al tuturor timpurilor. Oamenii îl vizionează cu drag în fiecare an
Iată trei combinații inedite și internaționale de condimente pentru carnea de porc: