Carne de porc cu condimente

Diverse

Secretele condimentelor pentru carnea de porc la cuptor. Cele mai gustoase combinații

Așa se prepară cea mai bună carne de porc la cuptor. Iată de ce condimente ai nevoie.

Se apropie sărbătorile de iarnă, ceea ce înseamnă mese îmbelșugate și preparate de tot felul. Principalele, însă, de Crăciun, rămân mâncărurile din carne de porc.

Iar friptura de porc este nelipsită acum de pe mesele românilor. Iată cum trebuie preparată pentru un gust ca la carte. 

Citeste si: Unde se vor duce toate bunurile rămase în urma compozitorului, Horia Moculescu? Fiica sa, Nidia, este complet sfâșiată de durere de când a aflat vestea tristă- kfetele.ro

Ce condimente folosim pentru carnea de porc

Carnea de porc, înainte de a fi băgată la cuptor, trebuie să fie frăgezită, pusă în saramură sau marinată, astfel încât să capete o textură mai fină și un gust deosebit.

Pentru acest fapt este nevoie să folosiți mai multe condimente, iar cele mai căutate și apreciate de gospodine sunt următoarele:

- chimen, pătrunjel, mărar, oregano, praf de ceapă și usturoi, curry, rozmarin, cimbru, foi de dafin, fenicul, ardei iute, salvie, sare, piper, hrean, busuioc, maghiran, turmeric, coriandru, ghimbir, boabe de muștar și chiar și mentă.

Citeste si: Cel puțin 37 de persoane au sfârșit tragic după ce un autobuz a căzut peste 200 de metri într-o prăpastie, în Peru- kanald.ro

La toate aceste condimente se mai pot adăuga și zahăr, miere, oțet, ulei, vin și chiar fructe.

Citește și: Secretele coacerii cozonacului: Află temperatura ideală pentru cuptorul tău electric sau pe gaz

Carne de porc gătită [Sursa foto: Pixabay]

Cele mai inedite combinații de condimente pentru carnea de porc

Iar dacă sunteți în căutarea unei combinații perfecte de condimente pentru prepararea cărnii de porc, ei bine, trebuie să știți că există multe variante.

În primul rând, trebuie să țineți cont de plăcerea personală, de gusturi, dar și de felul în care anumite condimente se combină pentru a dat o savoarea specială mâncării.

Citește și: Care este cel mai bun film de Crăciun al tuturor timpurilor. Oamenii îl vizionează cu drag în fiecare an

Iată trei combinații inedite și internaționale de condimente pentru carnea de porc:

  • Combinația de condiment în stil mediteranean  presupunere amestecarea boabelor de muștar cu uleiul de măsline, oțetul de vin, salvie uscată, foi de dafin și usturoi zdrobit.
  • Cea în stil Teriyaki  înseamnă amestecul sosului de soia cu apă, zahăr, sos Worcestershire, ulei vegetal, ceapă feliată, usturoi zdrobit și ghimbir ras.
  • Iar ultima, dar nu cea din urmă, combinația în stil Hawaian  se face amestecând ananas pasat cu sos de soia, miere, oțet, usturoi zdrobit, pudră de ghimbir și pudră de cuișoare.