Soldatul ucrainean de pe Insula Șerpilor, care a devenit celebru pentru modul în care i-a sfidat pe ruși, în plin atac, a fost decorat

Militarul a devenit cunoscut în întreaga lume pentru replica pe care le-a dat-o rușilor, în timpul bombardamentelor de pe Insula Șerpilor.

Autor: Roxana Ștefania

In articol:

Roman Hribov, soldatul ucrainean care a avut curajul de a înfrunta armata rusă  în timpul bombardamentelor de pe Insula Șerpilor, a fost decorat de către autoritățile locale, relatează The Guardian.

Citeste si: „Veți fi bombardați! Ne auziți?” Conversația virală dintre militarii ruși și ucraineni, la granițele României!

Roman Hribov și colegii lui au refuzat să predea Insula Șerpilor

Roman Hribov a ajuns celebru în întreaga lume, după ce o înregistrare cu el, obținută de autoritățile ucrainene, a devenit virală în mediul online. Soldatul a avut curajul de a înfrunta armata lui Putin și a refuzat, împreună cu ceilalți militari, să predea Insula Șerpilor, în timpul unui bombardament, pe 24 februarie:

Citeste si: Concluzie neașteptată în urma negocierilor de pace din Istanbul: „Rusia nu se opune dorinței Ucrainei de a adera la UE”

Citeste si: „La sfârșit, din cutie, fiul meu să...” Monica Tatoiu, despre ultima sa dorință în viață!- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

"Ofițer rus: Aceasta este o navă de război militară. Aceasta este o navă de război militară rusă. Vă sugerez să vă lăsați armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victime inutile. În caz contrar, veți fi bombardați.

Soldat ucrainean: Navă de război rusească, du-te d***u!".

Soldatul a devenit celebru pentru înjurătura adresată rușilor, în plin bombardament

Soldatul ucrainean care i-a sfidat pe ruși în timpul unui atac pe Insula Șerpilor

[Sursa foto: Captură video ]

Chiar dacă inițial oficialii din Ucraina au raportat că cei 13 militari au murit după ce au refuzat să predea insula, ulterior s-a dovedit că soldații supraviețuiseră, însă erau ținuți în captivitate. La scurt timp, ei au fost eliberați. Replica cu care unul din ei i-a sfidat pe ruși a devenit un adevărat strigăt de mobilizare pentru apărătorii Ucrainei și a fost comemorată într-un timbru poștal.

Soldatul care i-a sfidat pe ruși a fost decorat

Curajul soldatului ucrainean de a le da replica rușilor, în timpul atacului de pe Insula Șerpilor, nu a trecut neobservat de autoritățile ucrainene, căci Roman Hribov a fost decorat. Potrivit unui anunț făcut de Ministerul ucrainean al Apărării, militarul se află acum în Cherkasy și este în afara oricărui pericol.

Soldatul se află acum în afara oricărui pericol

Soldatul ucrainean care i-a sfidat pe ruși în timpul unui atac pe Insula Șerpilor

[Sursa foto: Captură video ]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

„Vor continua să omoare oameni nevinovați”! Care este motivul pentru care armata rusă ucide civilii din Ucraina? Fostul comandant al trupelor SUA, dezvăluiri cutremurătoare

Mesajul unui soldat ucrainean aflat pe front, pentru români: "Vă mulțumim pentru că aveți grijă de femeile și copiii noștri"

Ucrainenii au capturat un ofițer rus de rang înalt și au descoperit un detaliu uluitor! Ce avea însemnat pe lenjeria de corp? Au făcut imediat totul public

8 zodii se vor concentra asupra propriilor dorințe

SE SCHIMBĂ HARTA României! Vestea cea mare venită chiar acum: Direcția a fost dată

Jador, de urgență la spital! Artistul a avut nevoie de perfuzie la primele ore ale dimineții

Când se termină războiul. Omul lui Putin s-a scăpat și a spus

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies