WowNews logo WOWnews
Stories
tocanita de vinete
tocanita de vinete

Diverse

Tocanita de vinete cu masline. Reteta de post

Reteta de post: tocanita de vinete cu masline.

tocanita de vinete
tocanita de vinete

In perioada postului, poti pregati aceasta tocanita cu vinete, rosii si masline care poate fi mancata atat calda, cat si rece, precum zacusca.

Citeste si: Substanța care ar fi ucis-o, de fapt, pe Andreea Cuciuc! Mama fetei aruncă bomba, la aproape un an de la moartea ei- kfetele.ro

Tocanita de vinete cu masline. Reteta de post

Ingrediente:

500 g vinete
3 rosii
2 cepe
100 g masline verzi sau negre
ceapa verde
ulei de floarea-soarelui
sare si piper
marar si patrunjel

Citeste si: 6 greseli grave pe care le faci cand gatesti somon

Citeste si: Reteta simpla de salam de biscuiti, gata in 15 minute

Citeste si: Cinci lucruri interzise în Postul Paştelui! Ce tradiţii se respectă cu sfinţenie

Mod de preparare:

tocanita de vinete
tocanita de vinete

Vinetele se spala bine, se toaca in cubulete mici, se presara cu sare si se lasa la scurs timp de aproximativ 30 de minute. Se clatesc bine sub jet de apa rece, pentru a scapa de sucul amar.

Intr-o tigaie cu ulei incins, caliti vinetele la foc mediu timp de 30 de minute.

Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se pune la calit in ulei.

Rosiile se taie cubulete marunte si se pun in tigaie peste ceapa, dupa ce incepe sa se rumeneasca usor. Dupa aproximativ 10 minute, adaugati in tigaie si maslinele si lasati-le aproximativ 5 minute.

Citeste si: Greselile pe care le comiti cand gatesti piept de pui. 6 greseli frecvente

Citeste si: Mancare de urzici de post. Ce nu stiai despre urzici

Citeste si: 7 greseli pe care le faci cand gatesti ciuperci

Turnati apoi in tigaia cu vinete si amestecul de rosii, masline si ceapa calita. Presarati peste tocanita verdeata tocata marunt, potriviti gustul cu sare si piper si amestecati bine. Lasati la foc mic alte 5 minute.

Tocanita de vinete cu masline este gata. Mancarea de vinete se poate servi atat calda, cat si rece, fie ca preparat de sine statator de post, fie ca garnitura la alte preparate.