Un alt cutremur zguduie România, după cel de zilele trecute de 5,2 grade. Cât de puernic a fost noul seism

Seara trecută a avut loc un nou cutremur care a zguduit țara.

Distribuie pe:

Un alt cutremur zguduie România, după cel de zilele trecute de 5,2 grade. Cât de puernic a fost noul seism


In articol:

În urmă cu doar câteva zile, a avut loc cel mai puternic cutremur din acest an, înregistând magnitudinea de 5,2 de scara Richter.

Primul cutremur din luna februarie a avut loc aseara, la ora 22:01. Seismul a avut o magnitudine de 2,7 și s-a produs în bine cunocuta zonă seismică Vrancea.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 125 de kilometri și s-a resimțit și în următoarele orașe: Brașov, Ploiești, Bacău, Galați, Brăila, București, Pitești, Iași, Sibiu și Ruse.

Cel mai puternic cutremur din acest an

Acum câteva zile, pe data de 31 ianuarie la ora 03:26 de minute, a avut loc în România cel mai puternic seism din acest an. El a avut 5,2 pe Richter și s-a simțit puternic în Capitală, dar și în alte orașe, ca Brașăv, Bacău, Constanța, Suceava și Chișinău.

Citeste si: Drama neștiută a Asianei Peng! Mama ei și-a acuzat fostul soț de răpirea fratelui gimnastei! Ce susțin autoritățile despre acest caz

Citeste si: Lara Fabian și-a anulat concertul din București, cu câteva ore înainte să înceapă: ”Sunt profund tristă pentru că...”

Citeste si: Cum arată acum Mariana Buica, cea mai grasă femeie din România! Are doi copii și a slăbit peste 100 de kilograme

Cele mai puternice cutremure din ultimii ani

Cel mai puternic seism din anul 2018 s-a produs în județul Buzău, cu o magnitudine de 5,8 grade pe Richter.

În ultimii 30 de ani s-au produs mai multe cutremure puternice, însă cele mai mari au avut loc pe data de 30 și 31 mai 1990. Ele au înregistrat 6,9 grade, respectiv 6,4 grade pe Richter.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate