Un virusolog italian face praf România din cauza ratei mici de vaccinare anti-COVID: „Și atunci care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”

Fabrizio Pregliasco, un expert în sănătate, a reacținat dur la adresa celor care nu cred în inoculare.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

România are una dintre cele mai mici rate de vaccinare anti-COVID nu doar din Uniunea Europeană, ci din lume. Doar circa 37,6% din populația țării noastre s-a inoculat împotriva virusului SARS-CoV-2, iar cele mai importante creșteri s-au văzut atunci când pe masă exista posibilitatea ca certificatul verde să devină obligatoriu la locul de muncă.

În rest, fluxul din centrele de vaccinare a început, din nou, să stagneze. Autoritățile sanitare încearcă prin toate metodele să-i convingă pe cetățeni să se vaccineze, dar fără prea multe rezultate. Coordonatorul campaniei spune că de vină sunt informațiile antivacciniste care s-au propagat de la apariția vaccinului și până acum. 

Situația din România nu este văzută cu ochi buni și de specialiștii din alte state din lume. În urmă cu puțin timp, un celebru virusolog din Italia a făcut praf România în cadrul unei declarații din cauza ratei mici de vaccinare anti-COVID. 

Vaccin anti-COVID

Vaccin anti-COVID

[Sursa foto: PixaBay]

Reacție dură la adresa României din cauza ratei mici de vaccinare 

Fabrizio Pregliasco, un virusolog italian, a explicat care sunt beneficiile inoculării anti-COVID și cum putem pune capăt răspândirii virusului SARS-CoV-2, dacă ne imunizăm. Conform statisticilor, șansele ca o persoană vaccinată să ia coronavirusul sunt de 20 de ori mai mici decât în cazul unei persoane nevaccinare.

Totodată, acesta a menifestat toleranță zero pentru cei care nu cred în vaccinare și i-a trimis în...România! 

”Mai simplu spus: un vaccinat infectează de douăzeci de ori mai puțin decât un nevaccinat. Deci, din nou, beneficiul se vede în statistica generală, nu vom înțelege asta dacă ne uităm la un singur caz. Și atunci care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”, a explicat Fabrizio Pregliasco, virusolog și președintele Asociației Naționale de Asistență Publică.

Citeste si: Iată lista fugarilor din România, condamnați la ani grei de pușcărie. Cum acționau cei din gruparea "Riviera Maya"...- bzi.ro

De asemenea, expertul a mai explicat și cum protejează cea de-a treia doză și de ce este ea importantă după o perioadă de la rapel. 

„Se știe că vaccinul nu este panaceul, se știe că nu protejează 100% de virus, se știe că persoanele vaccinate riscă oricum să contracteze boala, uneori grav.

Știm însă și că după două doze protecția împotriva Covid este de 80%, dar scade după 6 luni la 55%, motiv pentru care este necesară o a treia doză. Puterea vaccinului e arătată de statistici: o persoană nevaccinată are cu 14 mai multe șanse să ajungă la Terapie Intensivă decât una vaccinată. Nu mi se pare „avantaj” deloc mic”, a mai adăugat Pregliasco.

Vaccin anti-COVID

Vaccin anti-COVID

[Sursa foto: PixaBay]

Bilanț coronavirus, 1 decembrie 2021 

Până astăzi, 1 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.780.808 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.348 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.689.184 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.141 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 23 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Citeste si: Omicron, o amenințare pentru sărbătorile românilor! Ce spune Alexandru Rafila despre restricțiile de Crăciun și Revelion: „Ar trebui să se comporte mai precaut în această perioadă”

Până astăzi, 56.618 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 30.11.2021 (10:00) – 01.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 89 de decese (47 bărbați și 42 femei), din care 10 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din țară. 

Citeste si: Cetățeni greci, prinși cu certificate COVID falsificate în România și Bulgaria. Ancheta bate pasul pe loc: „Odată ce titularul are un astfel de document, este imposibil de contestat”

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.998. Dintre acestea, 1.121 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.121 pacienți internați la ATI, 108 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 118 sunt minori, 110 fiind internați în secții și 8 la ATI. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies