Viorica Dăncilă, răspuns pentru victimele din Colectiv: "Vor avea decontate îngriijirile atât timp cât este nevoie"

Viorica Dăncilă, premierul României, a anuțat printr-o postare pe pagina personală de Facebook că susține propunerea victimelor din Colectiv. Supraviețuitorii cer modificarea legislației pentru a primi tratament gratuit toată viața.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Supraviețuitorii victimelor din Colectiv i-au transmis o scrisoare premierului și ministrului Sănătății, prin care cereau sprijin pentru continuarea tratamentului necesar.

Citeste si: Descoperire în Vama Nădlac: O femeie încerca să intre în țară cu peste trei kilograme de droguri

Citeste si: Crima din Piața Constituției: Principalul suspect era recidivist, dar a fost eliberat mult mai devreme din închisoare

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Silvia Dumitrescu a împlinit 60 de ani! La aniversarea solistei, Marius Țeicu a fost într-o formă de zile mari FOTO

Viorica Dăncilă, răspuns pentru victimele din Colectiv: "Vor avea decontate îngriijirile atât timp cât este nevoie"

Victimele din Colectiv le-au atras atenția ministrului Sănătății, Sorina Pintea și premierului României că boala lor nu se va trata prea curând și au nevoie de sprijin toată viața.

„Am primit scrisoarea victimelor tragediei de la Colectiv și am căutat în ultimele zile soluții pentru a le putea oferi sprijinul de care au nevoie. Așa cum boala noastră este pe toată viața, avem nevoie ca și tratamentul să fie la fel, spuneau. Și aveau dreptate. Așa că voi susține propunerea lor de modificare a legislației, astfel încât să primească decontarea îngrijirilor atâta timp cât este nevoie. Este o datorie morală a noastră și o măsură justă de sprijin pentru acești tineri greu încercați și familiile lor, care au avut atât de mult de suferit”, afirmă Viorica Dăncilă, conform Digi 24.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat vineri că victimele de la Colectiv vor avea acces la tratament atât în țară cât și în străinătate, atât timp cât va fi nevoie. Sorina Pintea a spus că este de acord cu schimbarea legislației pentru a primi decontarea îngrijirilor medicale, dar și transferul unora dintre pacienți în străinătate pentru a primi tratament medical avansat.

"Am convenit să facem această propunere de ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii sănătăţii. Luni le vom transmite varianta pe care am găsit-o. Este vorba doar despre modificarea unei fraze, astfel încât să nu mai aibă temeri că vreodată cineva ar putea să le taie accesul la tratament”, a precizat Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Petre Geambașu, explicație halucinantă pentru accidentul produs: ”Pisicuța neagră ne-a adus noroc mie și copilașului”

Adevărul despre starea lui Ion Iliescu! De ce a ajuns la spital! Amănunte de ultimă oră

Gabi Jugaru a comis-o: ”Tamara Buciuceanu a murit!” A dat știrea falsă la radio! Ce a făcut apoi

Salată de vinete fără maioneză. Cum o faci să iasă bună

Politicienii încep demersurile pentru combaterea risipei alimentare: românii aruncă anual, în medie, peste 129 kg de mâncare

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies