Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 ani. Celebrul actor avea mari probleme de sănătate

Celebrul actor Alexandru Arșinel a murit!   

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Actorul Alexandru Arșinel a murit în azi, 29 septembrie 2022, din cauza unor probleme grave de sănătate. Artistul în vârstă de 83 de ani era internat la Spitalul Universitar, unde a încetat din viață.

Alexandru Arșinel a murit la 83 de ani

Alexandru Arşinel a murit azi, 29 septembrie 2022, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, unde se afla internat de două săptămâni. Însă în ultimele zile, starea actorului s-a înrăutățit și a fost mutat la Terapie Intensivă.

Ultima dată, actorul a ajuns la unitatea medicală pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repausul prelungit la pat, dar se pare că starea sa de sănătate s-a înrăutățit, motiv pentru care medicii au decis să-l mute la ATI. Acestea fiind ultimele vești despre sănătatea sa. 

„Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022,  în Spitalul Universitar de Urgență București, pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repausul prelungit la pat. Având în vedere istoricul medical și pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secția de ATI”, conform unui anunț oficial din partea unității medicale.  

Acum, se pare că inevitabilul s-a produs, iar marele actor a murit. Vestea tristă a acestei seri a fost confirmată chiar de fiul său, care a dezvăluit pentru Fanatik.ro, că Alexandru Arșinel și-a dat ultima suflare: “Da, este adevărat!”, a declarat Bogdan Arșinel. 

Alexandru Arșinel a avut o carieră impresionantă

Alexandru Arșinel s-a născut pe 4 iunie 1939, în comuna Dolhasca, jud.

Suceava. Celebru actor a avut o carieră impresionantă în lumea filmului și a interpretat zeci de roluri pe parcursul vieții.

Citeste si: Drama sotiei lui Alexandru Arsinel! Cum a ajuns femeia care sta langa marele actor de mai bine de 50 de ani sa nu mai poata sa se ridice din pat!| EXCLUSIV

Citeste si: Ce trebuie să ai în portofel de Sfântul Andrei 2022? Vei avea noroc la muncă tot anul- kfetele.ro

Citeste si: Și-a cumpărat vechimea în muncă cu o sumă uriașă. Femeia din Iași care a făcut asta a muncit în străinătate- bzi.ro

Artistul a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1962, la clasa profesorilor Irina Răchițeanu Șirianu și Ion Olteanu. Din anul 1967, a jucat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” şi la Grădina Boema, în zeci de spectacole cu mii de reprezentații.

1978 este anul în care ia naștere unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice care au existat pe scena românească. Alexandru Arșinel începea atunci să joace împreună cu Stela Popescu, în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe savuroasele texte ale lui Mihai Maximilian.

Potrivit teatrultanase.ro, printre proiectele la care a participiat Alexandru Arșinel se numără „Se caută o vedetă”, de Aurel Felea și Sandi Rudeanu, muzica Temistocle Popa, „Vino să ne vezi diseară”, de Petre Bărbulescu, muzica Gelu Solomonescu, „Aventurile unei umbrele”, de Nell Cobar, muzica Edmond Deda, „Savoy, Savoy”, de Eugen Rotaru și Marius Țeicu, „Sonatul lunii”, de Sașa Georgescu și Puiu Calinescu, „Un băiat de zahăr… ars”, de Harry Negrin şi Puiu Călinescu, „Scandal la Boema”, „Nevestele vesele din Boema”, „Boema, slăbiciunea mea”, „Boema, bucuria mea”, „Artiștii și Boema”, „Stela, stelele și Boema”, „Bună seara, Boema”, „Carré de ași”, “Hohote în Paradis”, „1001 de glume”, toate de Mihai Maximilian şi V.Veselovski, d „Revista Revistelor”, „Nimic despre papagali”, „Ok Melody”, „Comedie pe Titanic”, „Vivat Revista!”, „Hohote în Herăstrău”.

Citeste si: Fiul lui Alexandru Arsinel a bagat o avere in firma de imobiliare, dar rezultatele sunt dezastruoase! Vezi cati bani a pierdut Bogdan cu afacerea!| EXCLUSIV

Actorul a înregistrat zeci de piese pentru Teatrul Naţional Radiofonic, printer care se numără „Cercul” de Mircea Radu Iacoban, „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, „Sărmanul Dionis” de Mihai Eminescu (regia Paul Stratilat), comediile muzicale „Franţuzitele” de Magda Duţu şi „Un poet romantic” de Matei Milo, „Cine-ajunge sus la fix” de Dumitru Solomon, „Căsătorie cu de-a sila” de Moliere, „Praznicul ciubotarului” de Thomas Dekker,„Femeile care ucid bărbaţii” de Michal Tonecki, „Adunarea femeilor” de Aristofan sau „Aventurile Baronului Münchausen” de Gottfried August Bürger, „Romeo şi Julieta nu mor niciodată” de D.D. Pătrăşcanu, „Pe urmele dosarului albastru” de R. Negoiţă, regia Titel Constantinescu, „Drumul Victoriei” de G. Sacadat, N. Smirnov, regia Dan Puican, „Gâlcevile din Chioggia” de Carlo Goldoni, regia Mihai Raicu.

A lansat albumele muzicale „Cântece de Crăciun”, „Evergreen”, „Ce faci astă seară tu?”, „Ole”, „Parfum de romanţă”, „La mulţi ani viaţă!”, „Momente Vesele cu Arşinel” şi „Momente Vesele cu Stela şi Arşinel”, dar şi volumul autobiografic „Alexandru Arşinel. De la Dolhasca pe Calea Victoriei” (2012).

Potrivit cinemagia.ro, Alexandru Arşinel a jucat într-o serie de film e pentru micul şi marele ecran precum „Ana şi hoţul” (1981), „Ca-n filme” (1983), „Anotimpul iubirii” (1985), „Vară sentimentală” (1986), „Colierul de turcoaze” (1986), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988), „Flăcăul cu o singură bretea” (1990), „Miss Litoral” (1990), „A doua cădere a Constantinopolului” (1993), „Paradisul în direct” (1994), „Sexy Harem Ada-Kaleh” (2001), „Cuscrele” (serial TV, 2005), „Războiul Sexelor” (serial TV, 2007-2008), „Regina” (serial TV, 2009), „Toată lumea din familia noastră” (2012), „O seară la Revistă” (serial TV, 2013), „Fetele lu' dom' Profesor” (serial TV, 2014).

Citeste si: Arsinel isi pierdea cumpatul cand cineva o atingea pe Stela Popescu. "Cum sa faci asa ceva? Normal ca saream sa o protejez!". Cei doi au avut si experiente neplacute cu fanii din Diaspora. EXCLUSIV!

De asemenea, Alexandru Arșinel a fost actor de voce în filmul de animaţie „Uimitoarele aventuri ale muşchetarilor” (1987, scenariul şi regia Victor Antonescu) alături de alţi mari actori, precum Dem Rădulescu, Anda Călugăreanu, Mariana Mihuţ, Rodica Tapalagă, Virgil Ogăşanu, Mihai Mălaimare, Valeria Ogăşanu, Brânduşa Zaiţa Silvestru, dar şi în producţiile mai recente „Cartea Junglei” şi „Cartea Junglei 2”, „Maşini” şi „Maşini 2”, „Robin Hood” şi „Ratatouille”, notează teatrultanase.ro.

Premii și distincții

De-a lungul anilor, regretatului Alexadru Arșinel i-au fost decernate o serie de distincţii, premii şi titluri.

 • Premiul special al UNITER pentru Teatrul de Revistă (2002)
 • Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor (2004)
 • Premiul pentru spectacolele de musical, acordat la Gala Premiilor revistei „Actualitatea Muzicală” a UCMR (2008)
 • Premiul de Excelenţă la Gala Premiilor „Confidenţial” pentru Management şi pentru întreaga carieră artistică (2009 şi 2010)
 • Medalia de Onoare a Federaţiei Comunităţii Evreieşti din România (2010)
 • Premiul pentru întreaga carieră la Gala de Excelenţă a Zilelor cetăţii Târgovişte 2010
 • cetăţean de onoare al judeţului Suceava (2010)
 • Premiul de Excelenţă la Gala Superlativelor VIP (2011)
 • Premiul Special şi Diploma de Onoare oferite de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră (2012)
 • Premiul Special „ Ambasadorul Teatrului Românesc ” la Gala Premiilor VIP pentru management de succes şi pentru activitatea desfăşurată la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” (2013)
 • Titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiul Bucureşti „în semn de respect pentru contribuţia adusă în dezvoltarea şi promovarea teatrului românesc, pentru întreaga activitate în slujba Teatrului de Revistă bucureştean” (ianuarie 2018).

SURSE: teatrultanase.ro, cinemagia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Arșinel a murit! Marele actor avea 83 de ani

Alexandru Arșinel a vorbit despre sfârșitul său! Ce spunea actorul despre moarte: „Regret? Știi ceva?! N-am regret. Sunt mofturi”

Alexandru Arșinel, în stare gravă după ce a fost transferat la ATI! Detalii de ultim moment

5 zodii au parte de belșug și realizări începând de mâine

SOFIA VICOVEANCA a dat vestea cruntă în direct la TV: Sunt la capăt de drum și...

Ce trebuie să facă fetele nemăritate de Sfântul Andrei 2022

Pericolul din cuptorul cu microunde. Alimentele și obiectele INTERZISE de care nu știai

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies