Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră. Românii nu vor trebui să prezinte certificatul verde, pentru a participa la slujbele religioase: "Avem nevoie de suportul Bisericii"

Ministrul Sănătății a transmis că intrarea în Biserică nu se va face pe baza certificatului verde.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Alexandru Rafila a anunțat mai multe decizii luate de reprezentanții statului, în ultima ședință de Guvern. Una dintre hotărâri îi vizează pe enoriași, care nu vor fi nevoiți să prezinte certificatul verde la intrarea în Biserică.

Citeste si: Certificatul verde va deveni obligatoriu la biserică? Autoritățile și liderii cultelor urmează să ia o decizie

Ministrul Sănătății: "Avem nevoie de suportul Bisericii"

Alexandru Rafila a transmis că românii nu vor avea nevoie de certificat verde, ca să participe la slujbele religioase. Ministrul Sănătății a anunțat că această hotărâre a fost unanimă, în condițiile în care statul are nevoie de Biserică, în lupta împotriva COVID-19: "Sunt câteva lucruri foarte clare. Toată lumea a fost de acord. Nu vom utiliza un astfel de document (certificatul verde – n.r.) în ceea ce priveşte slujbele religioase.

Aici părerea este unanimă. Dimpotrivă, avem nevoie de suportul Bisericii. Rolul educativ, în afară de partea religoasă, rolul educativ al Bisericii în respectarea regulilor generale este extrem de important şi poate să contribuie la controlul pandemiei şi încercăm să utiizăm şi acest instrument."

, a declarat Alexandru Rafila, potrivit romanitv.net.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Românii nu vor avea nevoie de certificat verde pentru a participa la slujbele religioase

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Sănătății infirmă zvonurile legate de un posibil conflict cu Raed Arafat

Alexandru Rafila a declarat că nu a existat nicio dispută între el și Raed Arafat, pe seama măsurilor impuse împotriva răspândirii noii tulpini sud-africane pe teritoriul României.

Totul a pornit de la informația transmisă de sursele digi24.ro, care au participat la ședința de Guvern și care au precizat că propunerea șefului DSU de a testa PCR toate persoanele care vin în țară, inclusiv cele vaccinate, a fost respinsă.

Ministrul Sănătății a ținut să sublinieze că între el și Raed Arafat au fost simple discuții, și nu un conflict, așa cum s-a scris în presă.

Mai mult, Rafila a punctat faptul că reprezentanții statului încearcă să găsească cele mai bune soluții, pentru ca varianta Omicron să nu se răspândească alarmant în țara noastră: "Trebuie găsită o soluție care să fie convenabilă din punctul de vedere al protejării sistemului de sănătate publică și care să poată fi și aplicată. N-am avut nicio dispută cu Arafat. Am discutat – și premierul s-a implicat direct în discuție – cum putem și noi să adoptăm niște măsuri în consonanță cu ce se întâmplă în UE, ca să limităm sau să întârziem transmiterea noii tulpini.

Citeste si: Ministerul Sănătății, anunț de ultimă oră despre sportivii repatriați din Africa: „Există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron”

Mai devreme sau mai târziu va începe să circule și în România. Poziția mea e să găsim o soluție aplicabilă. Dacă există țări din care riscul de transmitere e mai mare să găsim o soluție, pentru alte categorii de țări – altă soluție. Nu pot să vă spun acum, pentru că avem discuții tehnice cu INSP, ca să venim cu o variantă care să protejeze sănătatea publică și care să fie și aplicată. Degeaba luăm soluții care nu pot fi aplicate. Avem câteodată acest entuziasm în care propunem soluții și când trecem la aplicare vedem că e mai dificil.", a declarat ministrul Sănătății, potrivit sursei amintite.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies