Criza COVID-19 în România, mai gravă decât se crede: „Ne mințim că avem 6.000 de cazuri...”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că e foarte posibil să avem deja peste 15.000 de persoane infectate cu COVID-19, însă, din cauza lipsei testării, numărul real nu este cunoscut.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Criza COVID-19 în România, mai gravă decât se crede: „Ne mințim că avem 6.000 de cazuri...”
pacient

Firea: Probabil avem 16.000 de infecții

Gabriela Firea a vorbit, luni, la România Tv, despre situația reală a epidemiei de coronavirus din România și a afirmat că autorităţile care blochează punerea în aplicare a programului de testare pentru COVID-19 vor da socoteală imediat ce situația va reveni la normal. Primarul general al Capitalei susține că e foarte posibil să avem deja peste 15.000 de persoane infectate cu COVID-19, însă, din cauza lipsei testării, numărul real nu este cunoscut.


In articol:

"Probabil că cei care blochcează testarea pe scară largă, probabil nu în masă, nu realizează faptul că dacă ne ajută bunul Dumnezeu şi vom depăşi această criză în sănătate, vor da socoteală. (...) Dacă în toată Europa se achiziţionează mii de teste şi se realizează mii de teste, oare acele ţări care vor să şi repornească Europa fac ceva greşit şi noi deţinem adevărul?

Ştim noi că este mai bine să ne minţim că avem 6.000 şi ceva de persoane confirmate COVID-19 şi probabil avem 15-16.000 de infecţii sau chiar mai mult, dar neprezentând simptome nu li se face test", a afirmat Gabriela Firea, luni seară, la România Tv.

Criza COVID-19 în România, mai gravă decât se crede: „Ne mințim că avem 6.000 de cazuri...”
Gabriela Firea

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Nicole Cherry a scăpat bomba pe Internet. E însărcinată? „Mamă tânără..”

Citeste si: Puterea Dragostei 14 aprilie. Andreea Oprică renunță defintiv la Andy! Livian nu își mai dorește o relație cu Bianca

Citeste si: Veste bună pentru pensionari. Este vorba despre majorarea pensiilor

Citeste si: Clujeancă amendată de Poliția Locală după ce l-a criticat pe primar pentru măsurile luate în plină pandemie de coronavirus: „Libertatea de exprimare nu se află printre drepturile restrânse”

"Ne menţinem susţinerea pentru proiectul profesorului Cercel şi al Institutului Matei Balş. Susţinem atât Primăria Capitalei, cât şi Primăriile de sector logistic testarea care se va realiza. Pentru a proteja acest proiect, ne vedem nevoiţi să tăcem din gură în legătură cu informaţiile concrete tocmai pentru că simţim şi noi această stare de a se pune pumnul în gură oricăruia îndrăzneşte să spună cât de necesară este această testare”, a mai spus Firea.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Clujeancă amendată de Poliția Locală după ce l-a criticat pe primar pentru măsurile luate în plină pandemie de coronavirus: „Libertatea de exprimare nu se află printre...

Donald Trump este în doliu. A fost răpus de coronavirus. Vestea a căzut ca un trăsnet

Cum vopsesti oua de Paste. 5 greseli frecvente pe care le faci cand vopsesti ouale de Paste

OMS avertizează. Este mai rău decât credeam. COVID-19, de zece ori mai letal...

Prima reacție a lui Traian Băsescu după alegerile locale 2020: „Nicușor Dan nu va intra în Primăria Capitalei până nu...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies