Florin Cîțu, al doilea dosar în SUA! Dezvăluirea care aruncă totul în aer: A fost căutat de investigatori privați pentru o datorie de mii de dolari

Numele lui Florin Cîțu apare într-un nou dosar în America. Premierul a fost chemat în instanță pentru datorii de mii de dolari.

Florin Cîțu, al doilea dosar în SUA
Florin Cîțu, al doilea dosar în SUA[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Mihaela Costin

In articol:

Potrivit Mediafax și Aleph News, pe data de 21 iulie 2008, la 6 ani după ce a părăsit SUA, Florin Cîțu a fost dat în judecătă pentru o datorie neplătită de 6.698,73

de dolari, de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank.

Banca menționată a vândut creanțele restante către firma de recuperări Clarke Jordan Financial LC, din Iowa, care îl obligă pe Florin Cîțu la plata sumei de 9755,27 de dolari, printr-un proces civil în instanță, pentru nerespectarea angajamentelor semnate.

Așadar, în vara lui 2008, firma de recuperare de creanțe, Clarke Jordan Financial LC, îl dă în judecată civilă pe Florin Vasile Cîțu, fiind acuzat că are o datorie la bancă de 6.698,73 de dolari în urma tranzacțiilor de pe cardul de credit, pe motiv că nu și-a respectat contractul, deși i-a fost trimis acestuia o notificare, și cere oficial în instanță, prin procesul civil deschis cu numărul LACV044600, datoria și dobânda aferentă, plus o datorie în cazul neplății de 5%, plus costuri de judecată și orice altă compensație consideră instanța.

Astfel, lui Florin Cîțu trebuie i se cere să plătească peste 9755,27 de dolari în plângerea depusă la Tribunalul Districtual din Iowa pentru Comitatul Story. 

Citeste si: Florin Cîțu, gafă de proporții! A încercat să-i ia fața lui Klaus Iohannis! Premierul a fost oprit de agenții de la protocol

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Cum sună cererea depusă în instanță împotriva lui Florin Cîțu:

"Reclamantul susține următoarele: Clarke Jordan Financial, LC este autorizată să introducă această acțiune.

Pârâtul Florin Cîțu locuiește pe strada Swing Lincoln 4112, orașul Ames, Iowa, 50014. Banca MBNA America, N.A. a vândut și a autorizat reclamantului toate drepturile, titlurile și dobânzile aferente cardului de credit cu numărul de cont 5329054999304942. Reclamantul este proprietarul contului. Pârâtul a devenit dator băncii MBNA America, N.A. printr-o serie de tranzacții. MBNA America, N.A. a trimis pârâtului o declarație bancară care arăta o restanță în favoarea băncii de 6.698,73
de dolari, pe care pârâtul a acceptat-o și pentru care și-a dat consimțământul. Pârâtul a acceptat în mod implicit să plătească suma păstrând declarația menționată fără obiecții și astfel a asigurat că suma va fi plătită.

Declarația reprezintă o ajustare finală a respectivelor cereri în ceea ce privește întregul cont și toate prevederile ce țin de acesta. Reclamantul a trimis pârâtului o notificare ca să-și îndeplinească obligațiile ce decurg din contract iar pârâtul nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale. Prin urmare, în ceea ce privește fiecare acuzație, reclamantul solicită instanței să pronunțe o hotărâre împotriva pârâtului pentru 6.698,73 de dolari, la care să se adauge o dobândă în valoare de 3.056,54 dolari, o datorie convenită (post- petition interest) de 5%, alte costuri judiciare și orice alte compensații sunt corecte și necesare".

După șase luni în care Florin Cîțu a fost căutat fără succes de justiția din SUA, timp în care s-a apelat chiar și la investigatori privați care au încercat să-i dea de urmă, termenul pentru notificarea lui Florin Cîțu a expirat, respectiv pe 24 februarie 2009, și astfel s-a încetat căutarea acuzatului. 

Citeste si: Florin Cîțu, declarații de presă despre incidentul din SUA. Premierul nu are de gând să își dea demisia: „În niciun moment! Avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt”

Florin Cîțu, al doilea dosar în SUA
Florin Cîțu, al doilea dosar în SUA[Sursa foto: MediaFax Foto]

Florin Cîţu, declarații despre cel de-al doilea dosar

Întrebat de jurnaliști, sâmbătă, despre procesul în care apare invocat pe site-ul instanței americane în perioada 2008-2009, Florin Cîțu, premierul României și ministrul interimar de Finanțe a declarat următoarele: "Acolo nu am nicio explicaţie. În 2008, eram deja în România. Deci chiar nu ştiu despre ce se întâmplă acolo. Chiar nu știu, în 2008 eram în România. (…) Chiar nu ştiu. (…) Nu știu, nu am achitat nicio sută de euro, deci nu știu despre ce este vorba. În 2008, eram în România. Chiar nu știu despre ce este vorba, o să mă uit să văd, dar nu am achitat nicio sumă, chiar nu știu".

SURSA: Mediafax și Aleph News

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Nasrin Ameri, prezentatoare TV, se mărită azi! Bruneta, emoționată până la lacrimi: „Nu-mi vine să cred, sunt șocată!”

Preşedintele Afganistanului își dă demisia după ce talibanii au preluat Kabulul. Cine îl va înlocui

Bilanț coronavirus, 15 august 2021! Peste 300 de cazuri de infectare cu virusul SRS-CoV-2. A crescut numărul pacienților internați în spitale

Horoscop 27 Octombrie 2021: pe nativii Capricorn îi așteaptă o perioadă plină de surprize, Săgetătorii câștigă respectul oamenilor

Pfizer a luat o decizie mondială. Cât va fi valabil vaccinul? E definitiv

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies