Medicul nutritionist Virgiliu Stroescu: "Am ramas uluit cand am aflat ca oamenii mananca asa ceva! Ne nenorocim!"

Nutritionistul Virgiliu Stroescu avertizeaza ca painea alba este extrem de periculoasa pentru organism.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

paine-alba-periculoasa


In articol:

Renumitul medic nutritionist Virgiliu Stroescu, socat de preferinta romanilor de a manca paine alba.

Specialistul in nutritie si endocrinologie trage un semnal de alarma. Doctorul Stroescu sustine ca painea alba este foarte periculoasa, provocand o multime de probleme de sanatate.

Medicul nutritionist Virgiliu Stroescu: "Ne nenorocim cu paine alba! Trebuie sa ne obisnuim sa mancam paine integrala"

In locul painii albe, nutritionistul ne sfatuieste sa consumam la masa paine integrala.

Citeste si: Lipii simple din 3 ingrediente. Reteta gata imediat

Citeste si: Cum să faci maia. Rețeta simplă pentru drojdie naturală

Citeste si: Paine facuta in casa, fara dospire, fara framantare. Cea mai simpla reteta de paine

 

"De ce suntem anemici? Pentru ca mancam painea alba! Avem osteoporoza! Pai daca mancam paine alba?! Noi suntem boieri, noua ne place painea alba! Dar ne nenorocim! Fara fibre suntem nenorociti! Fibrele sunt cele care ne curata instestinele. Fibrele absorb toate prostiile pe care le mancam. Am ramas uimit cand am aflat ca romanii mananca paine congelata", a spus Virgiliu Stroescu intr-un interviu pentru o emisiune de televiziune.

"Daca tot stam acasa, putem manca paine integrala. Facem niste pituci din ele, le bagam la congelator si avem paine. Trebuie sa ne obisnuim sa mancam paine integrala", a explicat medicul nutritionist Stroescu la TV.

paine-alba-periculoasa

Ce spune nutritionista Mihaela Bilic despre painea neagra

In schimb, Mihaela Bilic sustine ca si painea neagra are dezavantajele ei. 

"Pâinea neagră îngrașă la fel ca și pâinea albă, ba chiar mai tare.

Sunt foarte multe persoane care trăiesc cu impresia că pâinea neagră este prietena siluetei. Painea albă este acuzată de toate relele, iar cea neagră pusă pe un piedestal, uitând un lucru esențial: că e vorba tot de paine, adică un aliment de bază, ce trebuie să facă parte din dieta zilnică.

Ce are diferit painea neagră? O făină mai puțin rafinată, care conține nu doar miezul bobului de grâu, ci și o parte din înveliș (tărâțe). Miezul bobului înseamnă proteine (gluten) și amidon (glucide lente), iar tărâțele înseamnă fibre, minerale și vitamine. Din păcate mineralele și vitaminele din cereale nu pot fi utilizate decât în procent de 10%. Cat despre calorii, 100g paine au în medie 240cal, indiferent de culoare.

Citeste si: Ciorba de lobodă. Secretele uneia dintre cele mai gustoase și sănătoase ciorbe ale primăverii

Painea neagră este de obicei mai densă și mai grea, deci 100g paine neagră ocupă un volum mai mic și pare mai puțină decât 100g paine albă. O chiflă albă și pufoasă are 25g, în timp ce o chiflă Graham are 35g, deși amândouă arată la fel ca dimensiune.

Concluzia e simplă: pâinea neagră are câteva grame de fibre în plus, dar și o densitate calorică mai mare. Atenție mare la cantitate, dacă nu vreți să vă îngrășați! O franzelă/baghetă are 400g, dar e umflată și pufoasă și pare multă, în schimb o pâine de secară are 500g și e cât doi pumni. Tăiați felia cat mai subțire, faptul că e neagră nu înseamnă că nu are calorii", a explicat medicul nutritionist Mihaela Bilic pe contul sau de Instagram.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate