Orezul saracului. Desert de post gata imediat: Budinca de orez

Orezul saracului este, de fapt, o adaptare a mult mai cunoscutului orez cu lapte atat de indragit de toata lumea.

Orezul saracului. Desert de post gata imediat
Orezul saracului. Desert de post gata imediat
Autor: R.L.

In articol:

Orezul saracului. Desert de post gata imediat
Orezul saracului. Desert de post gata imediat

Orezul saracului se pregateste rapid si este o reteta de post, pe care o poti personaliza in functie de ce ingrediente ai in camara si cu ce iti place sa combini acest desert usor de facut.

Orezul saracului. Desert de post gata imediat

Budinca de orez. Pentru a pregati reteta "orezul saracului" nu ai nevoie sa petreci mult timp in bucatarie, ea este gata foarte repede, trebuie doar sa ai rabdare sa se fiarba orezul.

Citeste si: Chiftele la cuptor. Reteta de post de chiftelute pufoase cu legume

Citeste si: Ciorbă de cartofi cu borș și leuștean. Rețetă de ciorbă de post

Citeste si: Baclava cu nucă. Ți se topește în gură

Ingrediente:

Citeste si: „Nunta nu trebuia să aibă loc”. Ce decizie a luat Ana Baniciu, după ce mama ei a murit- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

1 cana de orez
3 cani de apa
5 linguri de zahar
esenta de rom
stafide
coaja de portocala
(Optional) 5-6 cuburi de rahat

Mod de preparare:

Orezul se spala in apa calduta, apoi se pune la fiert si se lasa pe foc cat timp este indicat pe ambalaj. Se amesteca din cand in cand.

Cand orezul este fiert, se adauga zaharul, esenta de rom, stafidele, rahatul si coaja de portocala. Amesteca bine si mai lasa pe foc inca 5 minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

Orezul saracului se pune in boluri sau farfurii cat este inca fierbinte.

Citeste si: De ce trebuie sa bei apa cu ghimbir. Ce se intampla in corpul tau daca o consumi zi de zi

Citeste si: Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche

Citeste si: Maioneza de post: cum faci ca sa iti iasa la gust fix ca maioneza cu ou

Indicatii:

Aceasta este o reteta de post, dar o poti pregati si cu lapte. De asemenea, ii poti adauga ce arome vrei: esenta de vanilie, fulgi de cocos, coaja de lamaie.

Orezul poate fi servit cu scortisoara sau cu dulceata preferata. Poti presara deasupra budincii de orez fructe de padure congelate sau proaspete, biscuiti sfaramati.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tocăniță pentru oameni deștepți. Cum se pregătește rețeta care e gata în doar 20 de minute

Chifteluțele mănăstirești. Rețeta de post care e gata în 20 de minute

Urzici botezate in lapte. Cum se pregateste reteta delicioasa de mancare de urzici

Horoscopul banilor pentru ziua de mâine pentru toate zodiile. Vărsătorii sunt precauți în ceea ce privește negocierile

Veste teribilă despre Vladimir Putin. Nu mai SCAPĂ! S-a întâmplat după 20 de ani

„Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală

Cine primește 700 de lei în iulie. Precizări de la Casa de Pensii

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies