
In articol:
Orezul saracului. Desert de post gata imediat
Orezul saracului se pregateste rapid si este o reteta de post, pe care o poti personaliza in functie de ce ingrediente ai in camara si cu ce iti place sa combini acest desert usor de facut.
Orezul saracului. Desert de post gata imediat
Budinca de orez. Pentru a pregati reteta "orezul saracului" nu ai nevoie sa petreci mult timp in bucatarie, ea este gata foarte repede, trebuie doar sa ai rabdare sa se fiarba orezul.
Citeste si: Chiftele la cuptor. Reteta de post de chiftelute pufoase cu legume
Citeste si: Ciorbă de cartofi cu borș și leuștean. Rețetă de ciorbă de post
Citeste si: Baclava cu nucă. Ți se topește în gură
Ingrediente:
Citeste si: „Nunta nu trebuia să aibă loc”. Ce decizie a luat Ana Baniciu, după ce mama ei a murit- kfetele.ro
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
1 cana de orez
3 cani de apa
5 linguri de zahar
esenta de rom
stafide
coaja de portocala
(Optional) 5-6 cuburi de rahat
Mod de preparare:
Orezul se spala in apa calduta, apoi se pune la fiert si se lasa pe foc cat timp este indicat pe ambalaj. Se amesteca din cand in cand.
Cand orezul este fiert, se adauga zaharul, esenta de rom, stafidele, rahatul si coaja de portocala. Amesteca bine si mai lasa pe foc inca 5 minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Orezul saracului se pune in boluri sau farfurii cat este inca fierbinte.
Citeste si: De ce trebuie sa bei apa cu ghimbir. Ce se intampla in corpul tau daca o consumi zi de zi
Citeste si: Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche
Citeste si: Maioneza de post: cum faci ca sa iti iasa la gust fix ca maioneza cu ou
Indicatii:
Aceasta este o reteta de post, dar o poti pregati si cu lapte. De asemenea, ii poti adauga ce arome vrei: esenta de vanilie, fulgi de cocos, coaja de lamaie.
Orezul poate fi servit cu scortisoara sau cu dulceata preferata. Poti presara deasupra budincii de orez fructe de padure congelate sau proaspete, biscuiti sfaramati.