
kanald.ro
Diverse
Ciorbă de cartofi cu leuștean, rețetă de post.
Ciorba de cartofi este numită și ciorba săracului, asta pentru că este un preparat care se face din puține ingrediente. Ciorba de cartofi cu verdeață, acrită cu borș, reprezintă o variantă excelentă în perioada postului.
Ingrediente:
500 g cartofi
1-2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ţelină potrivită
2 legături de ceapă verde
3 legături de leuştean
1 litru de borş
5 linguri suc de roşii
1 lingură de ulei
sare
piper
ou (opţional)
Citeste si: Ciorbă de burtă cu smântână! Cea mai simplă rețetă
Citeste si: Ciorbă de pui a la grec. Secretul care o face gustoasă
Citeste si: Ciorbă de potroace. Rețetă tradițională românească
Mod de preparare:
Se taie mărunt morcovul, ceapa, ţelina şi rădăcina de pătrunjel şi se înăbuşă într-o cratiţă cu o lingură de ulei.
Cartofii curăţaţi se taie bucăţi potrivite. Se toarnă apă peste legumele înăbuşite, iar după primul clocot adăugăm cartofii.
Se lasă să fiarbă 20 de minute, până când sunt fierţi. Se adaugă 4-5 linguri de sos de roşii.
Separat se fierbe 1 litru de borş şi se toarnă în oala în care fierbe zarzavatul şi cartofii.
Se pune 1/2 din cantitatea de leuştean. Se potriveşte de sare şi piper. Se mai lasă să dea 1-2 clocote.
Citeste si: Șnițele de cartofi cu ceapă verde și cașcaval
Citeste si: Ciorbă acră. Porția de nutrienți care te pune pe picioare
Citeste si: Ce alimente sunt permise în Post
Se serveşte caldă, presărată cu leuştean şi se poate drege cu un gălbenuş de ou.