WowNews logo WOWnews
Stories
Pasca moldoveneasca. Pasca cu branza dulce
Pasca moldoveneasca. Pasca cu branza dulce

Diverse

Pasca moldoveneasca. Reteta traditionala pentru masa de Paste

Pasca moldoveneasca, o reteta traditionala care se pregateste pentru masa de Paste.

Pasca moldoveneasca. Pasca cu branza dulce
Pasca moldoveneasca. Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce si aluat este nelipsit de pe mesele romanilor in ziua de Paste. Aluatul ca de cozonac se pregateste usor, umplutura pe baza de branza dulce este moale si aromata. Iti prezentam reteta de pasca pe care o poti incerca acasa.

Citeste si: Incredibil! Ce a apărut la mormântul lui Andrei Perneș la opt luni după moartea sa- kanald.ro

Pasca moldoveneasca. Reteta traditionala de pasca cu branza dulce si aluat

Ingrediente pentru aluat:

1 kilogram faina
un cubulet de drojdie
350 ml lapte
150 ml ulei de floarea-soarelui
o cana de zahar
4 oua
zahar vanilinat
coaja de la o lamaie

sare

Ingrediente pentru umplutura:

1 kilogram branza dulce
8 oua
o cana de zahar
2 linguri de gris
o punga de stafide
esenta de vanilie

Citeste si: Pască de Paște fără aluat: Rețetă cu brânză și stafide

Citeste si: Baiț pentru miel. Cum se face cea mai bună marinată pentru friptura de miel

Citeste si: Pască Dukan, fără blat. Cea mai simplă rețetă, pe care o poți încerca de Paște

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri. Se bat galbenusurile, doua albusuri si o jumtate de lingurita de sare.

Se adauga zaharul in ploaie si se bat ouale pana cand se topeste zaharul.

Intr-o cescuta cu lapte cald, dizolvam cubuletul de drojdie.

Intr-un vas, punem faina, facem o gaura in mijloc si punem drojdia. Lasam drojdia sa se odihneasca timp de 5 minute. Apoi, turnam peste faina ouale batute cu zahar si laptele, zaharul vanilinat si coaja de lamaie. Incepem sa framantam. Treptat, continuand sa framantam, adaugam si uleiul. Aluatul este gata atunci cand incepe sa faca bule de aer.

Coca trebuie sa aiba o consistenta elastica, usor de manevrat.

Lasam aluatul sa creasca intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer. In acest timp, preparam umplutura de branza dulce pentru pasca moldoveneasca.

Amestecam branza dulce cu ouale plus cele doua albusuri ramase si zaharul. Daca branza e prea moale, iar compozitia ti se pare prea apoasa, poti adauga si 2 linguri de gris.

Stafidele le lasam la hidratat in esenta de rom sau in apa calduta.

Cand compozitia pentru umplutura este gata adaugam si stafidele si esenta de vanilie si amestecam cu atentie pentru a le incorpora.

Impartim aluatul pentru pasca in patru parti. Una dintre ele o intindem ca pe o foaie de placinta si o asezam cu grija pe fundul tavii tapetate cu faina. O alta parte o impartim in doua si o facem suluri, apoi le rasucim (le impletim in doua) si le asezam pe peretii tavii.

Lasam aluatul sa stea in tava si, cand si-a dublat volumul, punem umplutura din branza dulce.

Introducem tava cu pasca moldoveneasca cu branza dulce in cuptorul preincalzit. Setam temperatura la intensitate medie si lasam pasca la cuptor timp de aproximativ 40 de minute, pana cand aluatul e bine facut, iar umplutura e rumenita. Puteti verifica daca umplutura s-a copt cu ajutorul unei scobitori.

Pasca moldoveneasca este gata!

sursa foto