
kanald.ro
Diverse
Înghețata este desertul ideal pentru zilele călduroase de vară și se poate prepara foarte rapid în casă.
Înghețata este desertul ideal pentru zilele călduroase de vară. Este ușor de făcut și este perfectă pentru toată familia, mai ales pentru copii, care adoră acest desert.
Înghețata este probabil cel mai iubit desert al verii și cu siguranță unul dintre cele mai versatile, iar pentru a vă bucura de acest desert răcoritor e nevoie doar de un bol în care se amestecă ingredientele, un blender sau mixer și forme de înghețată sau, și mai simplu, bețe de lemn pentru înghețată pe băț.
Citeste si: Rețeta de tocană țigănească pe care a gătit-o Narcisa Birjaru în finala Chefi la Cuțite 2021
O altă varianta mai ușoară și comodă este mașina de înghețată, toate ingredientele se amesteci în mașină și în 30 de minute, înghețata este gata de a fi savurată.
Ingrediente
Mod de preparare
Se mixează smântână pentru frişcă, care a stat la rece câteva ore.
Se adaugă fructele împreună cu zahărul pudră și puțină vanilie peste smântâna și se amestecă lejer cu o spatulă.Compoziția se bagă în congelator, iar la fiecare 30 de minute se amestecă cu o furculiță pentru a împiedica formarea cristalelor de gheață. Acest procedeu se repetă de vreo 5- 6 ori.
Înainte de a pune înghețata în cupe, acestea se bagă la congelator timp de 10-15 minute și astfel înghețata nu se va topi imediat ce este pusă în ele.
Ingrediente
Mod de preparare
Se separă gălbenușurile de albuș. Se mixează albuşurile până obţinem o spumă tare, adăugăm zahărul şi aromele și amestecăm în continuare. La final se pune şi gălbenuşurile frecate și se adăuga şi cacao, în funcţie de preferinţe.
Ingrediente
Mod de preparare
Păstăile de vanilie se crestează pe lungime și se răzuiesc cu vârful cuțitului semințele. Semințele de vanilie împreună cu păstăile se pun într-o craticioară împreuna cu laptele, care se pune pe foc până când prinde pojghiță la suprafață și e pe punctul de a da în clocot.
Se trage crăticioară de pe foc și se acoperă cu capacul. Se lasă în repaos timp de 30 de minute, ca să se infuzeze vanilia în lapte. Se strecoară laptele pentru a îndepărta semintele de vanilie și pastaile dupa ce trece timpul de infuzare.
În timpul de repaos al laptelui cu vanilie, într-un castron încăpător se bat ouale și gălbenușurile cu praful de sare și cu tot zahărul până când se formează o cremă consistentă. Laptele strecurat se toarna înapoi în crăticioară și se înfierbântă pe foc până ce începe să dea în clocote mici.
Se toarnă laptele fierbinte deasupra cremei de ouă, puțin câte puțin, bătând constant, până când se încorporează complet. Se transferă crema de lapte și ouă într-o cratiță și se pune pe foc mic, amestecând constant, până când se îngroașă atât cât să îmbrace lingura cu care se amestecă.
Citeste si: A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii: Ce recomandă medicii- kanald.ro
Se toarnă crema fluidă obținută într-un castron încăpător, se lasa să se răcorească puțin și se adaugă smântână pentru frișcă, nebătută și neîndulcită, amestecând până când se omogenizează bine. La final se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se dă la frigider timp de cel puțin 1-2 ore, preferabil peste noapte.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-o cratiță se pun gălbenușurile, cele 80 g zahăr, sarea și untul, și se pune pe foc mic, amestecând continuu, până când se diluează zahărul. După ce s-a topit zahărul se oprește focul și în amestecul fierbinte adaugă cacaua. Se omogenizează amestecând energic și se pune ciocolata ruptă, amestecând până când se topește și se omogenizează în restul compoziției. Peste această compoziție se pune 50 ml frișcă și se amestecă până când se subțiază ușor.
Restul de frișcă o mixezi împreună cu cele 3 linguri de zahăr rămase, până când se leagă și devine fermă. Adaugă amestecul de ciocolată răcit complet, în 3 etape, mixând după fiecare etapă. După ce ai amestecat cele doua compoziții, pregătește o caserolă cu capac, toarnă crema pentru înghețată, pune capacul și da-o la congelator peste noapte.
Ingrediente
Citeste si: 7 salate fresh de vară pe care le poți savura în orice moment al zilei
Se pasează bananele cu furculița sau folosind un blender, după care le combini cu iaurtul, mierea și esența de vanilie. Compoziția se toarnă într-un recipient etans sau în forme de înghețată și da-o la congelator peste noapte sau pentru minim 6 ore.