Sărbătoare 9 septembrie: Rugăciune către Sfinții Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului

Sărbătoare 9 septembrie: La o zi de la Nașterea Maicii Domnului, Biserica Ortodoxă îi pomenește pe Sfinții Părinți ai Fecioarei Maria, Sf. Ioachim și Sf. Ana.

Distribuie pe:

sarbatoare 9 septembrie
Maica Domnului și implicit Mântuitorul s-au născut datorită credinței și cuvioșiei lor.

Sărbătoare 9 septembrie: cine sunt Sfinții Ioachim și Ana


In articol:

Ioachim și Ana sunt cinstiți pe data de sărbătoare 9 septembrie, însă nu sunt mulți cei care știu cine sunt ei și cum a fost născută Fecioara Maria.

Sfântul Ioachim, fiul lui Barpatir, era din neamul regelui David, căruia Dumnezeu i-a rânduit ca Mântuitorul să se nască din urmașii lui, iar Sfânta Ana era fiica lui Matan.

Ioachim și Ana au fost căsătoriți timp de 50 de ani fără să aibă copii. Aceștia au trăit în credință și liniște, folosind doar o treime din venitul lor pentru ei înșiși și dând o treime săracilor și o treime Templului. Ioachim și Ana erau foarte înstăriți.

Citeste si: Rugăciunea de duminică, lăsată de Arsenie Boca! Spune-o înainte de somn, pentru o săptămână de neuitat

Citeste si: Rugăciunea zilei de marți! Se spune nouă săptămâni la rând și o minune se va întâmpla în viața ta

Citeste si: Rugăciunea lunii august. Rostește-o pentru iertarea păcatelor, smerenie și sănătate în familie

„Prin post și rugăciune, dar mai ales prin rânduiala lui Dumnezeu, ei au avut un copil la bătrânețe, pe Fecioara Maria, Prea Sfânta Născătoarea de Dumnezeu.”

Sfântul Ioachim a murit la scurt timp după nașterea Fecioarei, la vârsta de 80 de ani. Sfânta Ana a murit și ea la 2 ani de la moartea Sfântului Ioachim, la vârsta de 70 de ani. Ultimii 2 ani i-a petrecut în Templu cu fiica ei.

Citeste si: Florin Salam, lovit de o mare nenorocire după ce a cântat la priveghiul lui Emi Pian - evz.ro

Sărbătoare 9 septembrie: Rugăciune către Sfinții Ioachim și Ana

sarbatoare 9 septembrie

"Cei ce ați născut pe Maica Vieții noastre, de Dumnezeu Năcătoarea și Pururea Fecioara Maria, păziți-ne cu rugăciunile voastre de toate primejdiile! Luați aminte la sărăcia noastră sufletească și trupească și îmbogățiți-ne pe noi în Dumnezeu.

Sfântă Ana, ridică sfintele tale mâini, cu care ai îmbrățișat pe Împărăteasa Cerului și a pământului, către Părintele îndurărilor și a toată mângâierea! Ca astfel, trecând cu vederea mulțimea păcatelor noastre, să ne păzească pe noi de foamete, de potop, de foc, de sabie, de venirea altor neamuri și de războiul cel dintre noi. Așează, Sfântă Ana, în inimile conducătorilor țării acesteia cele bune pentru sfintele lui Dumnezeu biserici!

Citeste si: Nașterea Maicii Domnului. Tradiții și obiceiuri. De ce trebuie să te ferești

Citeste si: Calendar ortodox 9 septembrie. Ce nu ar trebui să facă azi creștinii

Citeste si: Aceasta este rugăciunea care l-a salvat pe Daniel Buzdugan de la moarte!

Păzește pe cei ce te cheamă pe tine de moartea cea fără de veste. Apără-ne de vrăjmașii cei văzuți și de cei nevăzuți. Împacă neînțelegerile din familii, fii sprijin celor neputincioși. Celor căzuți în adâncul păcatelor, luminează-le mintea, ca să se întoarcă la pocăință. Iar în vremea plecării noastre din viața aceasta, să ne aperi pe noi de cei ce se silesc a vâna sufletele noastre.

Bucură-te, Ioachime, sfeșnicul lui Dumnezeu, cel în fapte bune îmbătrânit, prin care întristarea nerodirii s-a pierdut. Veselește-te, că Fiica ta s-a făcut Biserică a lui Dumnezeu, născând pe Hristos Domnul. Luminează-ne și pe noi spre fapte bune, cel ce ești luminătorul celor din întunericul necunoștinței, dulce mângâietor al celor întristați și îndemnătorul celor însoțiți în Sfânta Taină a Cununiei.

Bucură-te, Sfântă Ana, ceea ce ești dăruitoare îmbelșugată și de cele pământești. Veselește-te, lauda femeilor și cununa maicilor, ascultătoare blândă a celor ce te cheamă pe tine, ceea ce ne împlinești cererile cele bune, bogăția săracilor și a văduvelor!

Sarbatoare 9 septembrie

Ne bucurăm și noi, văzând că prin nașterea ta s-a stins datoria păcatului. Fii și de acum înainte, Sfântă Ana, ajutătoarea și mângâierea celor care-și doresc copilași, grabnică tămăduire a celor neputincioși. Căci niciodată nu te-ai ascuns de la năzuința noastră! Ceea ce în chip nemijlocit vezi frumusețea Dumnezeirii, ai răsărit crinul fecioriei și ai hrănit pe Hrănitoarea Vieții. Oamenii au primit atâta mângâiere și încredințarea că vor fi răscumpărați atunci când te-au văzut pe tine alăptând pe Maica Izbăvitorului!

Sfinților și Dumnezeieștilor Părinți Ioachim și Ana, statornicia și răbdarea voastră să ne-o împărtășiți și nouă, celor nevrednici și păcătoși. Ca văzând dragostea voastră, Dumnezeu să ne dea timp de pocăință și de întoarcere. Bucurați-vă și ajutați-ne și pe noi să ne bucurăm împreună cu voi, în Împărăția Cerurilor! Amin."

Calendarul creștin ortodox a numit zi de sărbătoare 9 septembrie, în cinstea Sfinților Ioachim și Ana, părinții Fecioarei Maria.

 

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate