Se pot închide școlile timp de două săptămâni. Este absolut necesară măsura?

Școlile pot fi închise timp de două săptămâni. Asta dacă propunerea venită din partea PMP, de la senatorul Iliescu Cătălin Lucian (PMP), va fi luată în calcul.

Se pot închide școlile timp de două săptămâni. Este necesară măsura?
Autor: D.A.

In articol:

Iliescu Cătălin a cerut Guvernului să inchidă toate școlile din România pe o perioadă de 14 zile. Propunerea a fost făcută în contextul răspândirii virusului COVID-19.

Citeste si: Iahnie de năut. Rețeta din Turcia care-ți face postul mai ușor

Acesta a dat ca exemplu două țări din apropierea României. Armenia, stat care a înregistrat un singur caz de Coronavirus sau Bulgaria, țară care nu s-a confruntat cu această situație până în prezent, au suspendat sau iau în calcul suspendarea cursurilor, spune senatorul.

Citeste si: Atenție, șoferi! 3 escrocherii la modă în România

Școlile, absolut necesar să se închidă?

Senatorul PMP a explicat, în cadrul unei scrisori, pe care WowBiz o redă integral, de ce trebuie să fie închise școlile.

„SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MINISTERUL ÎNVĂȚĂMÂNTULUI:

Citeste si: El este poliţistul argeşean care l-a trântit la pământ pe bătrânul care a murit sufocat. Trecutul său este unul controversat- bzi.ro

Suspendarea orelor de curs – o necesitate în actualul context epidemiologic

Coronavirusul ar fi afectat nu mai puțin de 800.000 de cetățeni în China dacă nu s-ar fi luat măsuri drastice de prevenție! Din fericire, carantina aplicată provinciei Hubei, instaurată printr-o intervenție draconică a statului, a limitat numărul de cazuri la cele 80.000 din prezent. În acest sens, consider ABSOLUT necesar ca școlile și universitățile să suspende cursurile pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 09.03.2020

Conform studiului „Predicting the cumulative number of cases for the COVID-19 epidemic in China from early data", statele au obligația de a lua măsuri de prevenție pentru a opri răspândirea Coronavirusului. În ciuda faptului că discutăm despre un virus aflat în faza incipientă, despre care nu se cunosc suficiente informații, avem certitudinea că, această afecțiune se manifestă prin simptome severe sau critice la 2 din 10 pacienți care contactează boala.

Cu alte cuvinte, principalul risc s-ar putea manifesta în supraaglomerarea spitalelor care ar reprezenta o tragedie nu doar pentru pacienții care suferă de COVID-19 și care vor avea nevoie de terapie intensivă, cât și pentru cei care au alte afecțiuni și care vor găsi cu dificultate un loc disponibil în cadrul unităților medicale.

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Alex Bodi, momente tensionate în direct! „Deci lucrul ăsta voiam să îl evit în public. Nu am cum să îmi cer iertare”

Al optulea român confirmat cu coronavirus. A călătorit alături de bărbatul de 71 de ani din Suceava

Analizând situația Italiei, țară în care se află o comunitate numeroasă de români, vedem că există un deficit acut de personal medical, fapt ce determină autoritățile să angajeze asistente în schimbul unor salarii de 3 ori mai mari decât cele obișnuite și să încerce să convingă medicii pensionați să se reîntoarcă la lucru. În plus, multe dintre cadrele medicale care tratau pacienții au contactat Coronavirusul și s-au transformat, practic, în pacienți, fapt ce reliefează gravitatea virusului cu care ne confruntăm.

Luând în considerare indicele de retransmisie a COVID-19 și corelând datele cu numărul mare de cetățeni români care se întorc din Italia, avem motive serioase de îngrijorare acre necesită o serie de măsuri ample pe care statul român trebuie să le întreprindă, printre care se numără inclusiv suspendarea orelor de curs.

Armenia, stat care a înregistrat un singur caz de Coronavirus sau Bulgaria, țară care nu s-a confruntat cu această situație până în prezent, au suspendat sau iau în calcul suspendarea cursurilor. Alte țări au reușit să instituie o serie de măsuri care să vizeze protejarea sanitară a populației.

În acest sens, avem tot mai multe date care să sugereze că închiderea școlilor și a facultăților, cu scopul de a preveni răspândirea virusului la nivelul populației largi, ar fi o măsură eficientă pentru statele care se află în pericol de a se expune epidemiei de COVID-19. Astfel, solicit autorităților competente, în speță Ministerului Invățământului, să ia măsurile necesare pentru a limita riscul răspândirii Coronavirusului prin suspendarea activității cursurilor pentru o perioadă de 14 zile.

Cursurile și orele pierdute pot fi recuperate, dar răspândirea virusului ar putea avea efecte dramatice asupra populației! Fiți responsabili și acționați în consecință, ținând cont de eventualele pericole care pot apărea pe fondul lipsei de reacție! În această privință, voi adresa o interpelare către Ministerul Educației prin care să solicit aplicarea unor măsuri care să limiteze eventuala răspândire a virusului COVID-19, printre care suspendarea orelor de curs, începând cu data de 09.03.2020!”

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

La “Bravo, ai stil! Celebrities”, seară eliminatorie! Cine părăsește competiția

Mama Biancăi Drăgușanu, agresată de Alex Bodi într-un parc! A sunat la 112 acum puțin timp

Ultima oră! Două noi cazuri de coronavirus în România. Bilanțul a urcat la nouă persoane infectate

Horoscop Zilnic Marți 20 Aprilie 2021: Gemenii vor reuși să își rezolve o problemă financiară, Scorpionii vor avea parte de o zi foarte bună

E regulă pentru toți românii. Ce e obligatoriu pentru slujba de Paște? Florin Cîțu a anunțat chiar acum

Cu cine a fost Denise Rifai căsătorită? Vedeta Kanal D, obligată să spună adevărul

Cel mai rușinos moment de la funeraliile Printului Philip. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies