WowNews logo WOWnews
Stories
Rețeta tradițională de ostropel de pui
Secrete pentru rețeta tradițională de ostropel de pui. Cum se prepară, pas cu pas

Diverse

Secrete pentru rețeta tradițională de ostropel de pui. Cum se prepară, pas cu pas

O mâncare rapidă de pui cu sos de roșii, bine usturoiata și servită cu mămăliguță. Mergeți la sigur cu acest preparat!

Ostropelul de pui face parte din colecția de rețete de mâncare tradiționale ale românilor. De asemenea, ostropelul de pui nu folosește produse scumpe. Cu siguranță, le ai pe toate deja în bucătărie, trebuie numai să te apuci de treabă. Nu apar roșiile în definiția ostropelului însă noi așa îl știm: roșu și cu usturoi.

Rețeta tradițională de ostropel de pui

Ingrediente

1 kg carne de pui
150 grame de roșii decojite în suc
4-5 căței de usturoi
2 cepe medii
1-2 linguri de oțet de vin
1 frunză de dafin
ulei de floarea soarelui
sare și piper, după

gust

Citeste si: S-a aflat cine este mama ucisă pe trecerea de pietoni. Anunțul spitalului despre ce se întâmplă în aceste momente cu fetița de 2 ani- kanald.ro

Citeste si: Dieta de iarnă. Cum să slăbești sănătos în sezonul rece

Mod de preparare

Carnea de pui se taie în bucăți cât mai mari.

În felul acesta se va pătrunde mai bine la prăjit.

Carnea se lasă apoi la scurs și se tapetează cu un șervețel pentru a lua toată apă din ea.

Se pune ulei într-o tigaie și se prăjește carnea.

Ceapă și usturoiul se curăță și se toacă cât mai mărunt.

Roșiile se taie la rândul lor cubulețe.

Peste carnea din tigaie se adaugă ceapă și un praf de sare.

Se lasă la călit.

Citeste si: Tocanita de vinete cu masline. Reteta de post

Se stinge cu puțină apă și se lasă totul la înăbușit.

Se acoperă tigaia cu un capac până se pătrunde carnea şi ceapă se înmoaie.

Se adaugă roșiile tăiate cubulețe, cât și sucul de roșii.

Se pune și usturoiul tăiat mărunt și frunză de dafin.

Se adaugă jumătate de ceașcă de apă în care s-a diluat oțetul.

Se potrivește totul cu sare și piper.

Se acoperă din nou ostropelul de pu i și se lasă să fiarbă înăbușit.

Carnea trebuie să se înmoaie și sosul să scadă puțin.

Ostropelul este gata când a început să se lege.

Se servește cu mămăligă caldă și murături.