Gogoși de post. Rețeta care le face pufoase și gustoase, fără lapte și ouă

Diverse

Gogoși de post. Rețeta care le face pufoase și gustoase, fără lapte și ouă

Gogoși de post. Cum să prepari cele mai pufoase și gustoase gogoși de post – Vă prezentăm rețetă simplă, care implică doar câteva ingrediente ieftine.

Gogoși de post. Rețeta care le face pufoase și gustoase, fără lapte și ouă

Gogoși de post- Ingrediente necesare:

  • 500 g făină
  • 50 ml ulei
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 25 g drojdie
  • 200 ml apă
  • esență de vanilie
  • sare
  • zahăr pudră

Gogoși de post- Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia într-un bol, în 3 linguri de apă călduță. Apoi se adaugă o lingură de zahăr și se amestecă bine.

Citeste si: Substanța care ar fi ucis-o, de fapt, pe Andreea Cuciuc! Mama fetei aruncă bomba, la aproape un an de la moartea ei- kfetele.ro

Într-un alt bol separat, se pune făina, se adăugă zahărul, sarea și zahărul vanilat. Compoziția lichidă se adaugă și ea, fiind formată din apă, esența de vanilie, uleiul și amestecăm bine până la omogenizare.

Aluatul obținut se întinde într-o foaie subțire, cu ajutorul unui pahar, apoi decupăm cerculețe din aluat. Gogoșile se prăjesc într-o tigaie încisă cu ulei, până în momentul în care se rumenesc bine.

Gogoși de post. Rețeta care le face pufoase și gustoase, fără lapte și ouă

Rețete de post: Negresă. Cea mai simplă rețetă de negresă

Mai venim în întâmpinarea voastră, pentru a vă face postul mai ușor, cu o altă rețetă mult iubită de toți. Negresa de post este un desert făcut în casă foarte ușor de pregătit.

Citeste si: Noi reguli de acordare a biletelor de tratament pentru pensionari în 2025: Cât costă un sejur în principalele stațiuni din țară- kanald.ro

Dacă vrei să te bucuri de un dulce de casă, negresa este mereu o varianta foarte rapidă și gustoasă. Rețeta de post de negresă reprezintă desertul perfect când ai la dispoziție puțin timp pentru a pregăti ceva rapid, delicios și aspectuos. Dacă vrei ca negresa să aibă și o textură mai crocantă, poți adăuga în blat și miez mărunțit de nucă.

Rețete de post: negresă. Cum se pregătește negresa de post

Ingrediente:

280 grame făină
240 ml apă
250 grame zahăr
100 grame cacao pudră
80 ml ulei de floarea soarelui
1 linguriță sare
2 sticluțe/fiole esență de vanilie
1/2 linguriță praf de copt sau bicarbonat
zahăr pudră pentru ornat

Înainte de toate, preîncălzește cuptorul la treapta cea mai mare de căldură.

Amestecă făina și restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Toarnă apoi și apa, uleiul și esența de vanilie. Omogenizează bine cu un tel, până când compoziția are un aspect omogen, dar lichid.

Citeste si: Iahnie de năut. Rețeta din Turcia care-ți face postul mai ușor

Citeste si: Substanța care ar fi ucis-o, de fapt, pe Andreea Cuciuc! Mama fetei aruncă bomba, la aproape un an de la moartea ei- kfetele.ro

Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro

Citeste si: Corneliu Botgros face DECLARAȚIA care zguduie tot showbizul! A ținut totul în el, până n-a mai putut. Ce a trăit l-a dus direct la psiholog: "Am încercat să evit toate astea". Ce NU s-a spus niciodată despre divorțul de Adriana Ochișanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Chiftelele saracului. Reteta senzationala a lui Mircea Dinescu: chiftele cu cartofi si varza murata

Citeste si: Cartofi prajiti cu branza rasa. Ce se intampla in organismul tau cand mananci aceasta combinatie

Tapetează o tavă cu hârtie de copt, toarnă aluatul de negresă de post în tavă și uniformizează-l cu o spatulă sau mișcă ușor tava pentru ca blatul să se așeze uniform.

Bagă negresa la cuptor timp de 30 de minute la foc mediu spre mic. Scoate prăjitura de post din cuptor și las-o să se răcească. Atunci când s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr pudră.