kanald.ro
Diverse
Gogoși de post. Rețeta care le face pufoase și gustoase, fără lapte și ouă
Gogoși de post. Cum să prepari cele mai pufoase și gustoase gogoși de post – Vă prezentăm rețetă simplă, care implică doar câteva ingrediente ieftine.
Gogoși de post- Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 50 ml ulei
- 4 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 25 g drojdie
- 200 ml apă
- esență de vanilie
- sare
- zahăr pudră
Gogoși de post- Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia într-un bol, în 3 linguri de apă călduță. Apoi se adaugă o lingură de zahăr și se amestecă bine.
Într-un alt bol separat, se pune făina, se adăugă zahărul, sarea și zahărul vanilat.
Aluatul obținut se întinde într-o foaie subțire, cu ajutorul unui pahar, apoi decupăm cerculețe din aluat. Gogoșile se prăjesc într-o tigaie încisă cu ulei, până în momentul în care se rumenesc bine.
Rețete de post: Negresă. Cea mai simplă rețetă de negresă
Mai venim în întâmpinarea voastră, pentru a vă face postul mai ușor, cu o altă rețetă mult iubită de toți. Negresa de post este un desert făcut în casă foarte ușor de pregătit.
Dacă vrei să te bucuri de un dulce de casă, negresa este mereu o varianta foarte rapidă și gustoasă. Rețeta de post de negresă reprezintă desertul perfect când ai la dispoziție puțin timp pentru a pregăti ceva rapid, delicios și aspectuos. Dacă vrei ca negresa să aibă și o textură mai crocantă, poți adăuga în blat și miez mărunțit de nucă.
Rețete de post: negresă. Cum se pregătește negresa de post
Ingrediente:
280 grame făină
240 ml apă
250 grame zahăr
100 grame cacao pudră
80 ml ulei de floarea soarelui
1 linguriță sare
2 sticluțe/fiole esență de vanilie
1/2 linguriță praf de copt sau bicarbonat
zahăr pudră pentru ornat
Înainte de toate, preîncălzește cuptorul la treapta cea mai mare de căldură.
Amestecă făina și restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Toarnă apoi și apa, uleiul și esența de vanilie. Omogenizează bine cu un tel, până când compoziția are un aspect omogen, dar lichid.
Citeste si: Iahnie de năut. Rețeta din Turcia care-ți face postul mai ușor
Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro
Citeste si: Chiftelele saracului. Reteta senzationala a lui Mircea Dinescu: chiftele cu cartofi si varza murata
Citeste si: Cartofi prajiti cu branza rasa. Ce se intampla in organismul tau cand mananci aceasta combinatie
Tapetează o tavă cu hârtie de copt, toarnă aluatul de negresă de post în tavă și uniformizează-l cu o spatulă sau mișcă ușor tava pentru ca blatul să se așeze uniform.
Bagă negresa la cuptor timp de 30 de minute la foc mediu spre mic. Scoate prăjitura de post din cuptor și las-o să se răcească. Atunci când s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr pudră.