Ion Iliescu își serbează ziua de naștere. Cum se simte fostul președinte al României la 91 ani

Ion Iliescu își serbează ziua de naștere. Fostul președinte al României împlinește 91 de ani.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Ion Iliescu își serbează ziua de naștere. Fostul președinte al României împlinește venerabila vârstă de 91 de ani.

Vezi cum se simte Ion Iliescu la această vârstă.

Ion Iliescu va împlini astăzi, 3 martie, 91 de ani, în timp ce soţia sa va împlini aceeaşi vârstă, mâine, 4 martie. Cei doi soţi sunt împreună încă de când aveau 18 ani.

Ion Iliescu își serbează ziua de naștere

Ion Iliescu împlinește 91 de ani, fiind născut pe data de 3 martie 1930 la Oltenița. La vârsta de un an Ion Iliescu a fost abandonat de mama lui naturală, Maria Dumitru Toma, care nu s-a interesat niciodată de soarta acestuia. La scurt timp, tatăl lui Ion Iliescu, Alexandru Vasile Iliescu, s-a căsătorit cu Maria Iliescu, crescându-l împreună pe cel ce avea să devină președintele României, după era comunistă.

Ion Iliescu a absolvit Liceul Spiru Haret din București în anul 1949, după care studiat mecanica fluidelor la Institutul Politehnic București, iar apoi la Institutul Energetic al Universității din Moscova.

Fostul președinte al țării este căsătorit din 1951, dar nu a avut niciun copil pentru că soția sa a pierdut a pierdut sarcinile în repetate rânduri. Ion Iliescu este vorbitor fluent de limba română, engleză și rusă.

Ion Iliescu s-a retras din viața publică de mai mulți ani, însă fostul președinte al României a mai apărut în atenția opiniei publice atunci când a fost internat în spital, fiind cunoscut cu probleme cardiace cronice.

Citeste si: Ce impozit plătește românul cu cea mai mare pensie! Incredibil, cât ar plăti un salariat cu același venit

Citeste si: “Felicităăăări!!! Casă de piatră!!!” Ramona Olaru a fost cerută în căsătorie de Cătălin Cazacu- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Nina și Ion Iliescu, un mariaj de șapte decenii
Nina și Ion Iliescu, un mariaj de șapte decenii

Nina și Ion Iliescu, un mariaj de șapte decenii

Nina și Ion Iliescu s-au cunoscut pe când aveau 18 ani, iar de atunci au fost nedespărțiți. La trei ani după ce s-au cunoscut, Nina și Ion s-au căsătorit, chiar dacă familiile lor nu au fost de acord. 

„Am avut anii aceia de studenţie împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relaţia afectivă. După terminarea celui de-al doilea an de studenţie, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenţi. A fost o nuntă foarte modestă. Pe vremea aceea nu aveam bani şi nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunţile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame şi două mătuşi şi ne-am căsătorit”, a declarat Ion Iliescu în urmă cu câţiva ani.

Citeste si: Casa lui Ion Iliescu, luată cu asalt. S-a trezit cu mineri și coroane la ușă

Însă, cel mai mare regret al cuplului este că nu au reușit să aibă un copil împreună. Soția fostului președinte pierzând toate sarcinile.

„Ne-am dorit, dar nu a fost să fie. Soţia mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea…nu s-a mai putut”, a mărturisit Ion Iliescu, într-un interviu din 2011, pentru libertatea.ro.

Ion Iliescu își serbează ziua de naștere
Ion Iliescu își serbează ziua de naștere[Sursa foto: Shutterstock]

Care este averea lui Ion Iliescu

În 2008, Ion Iliescu avea următoarele venituri trecute în declaraţia de avere: circa 54 000 lei indemnizaţie de senator, circa 55 000 lei indemnizaţie de fost preşedinte, 33 000 lei pensie, 8 400 lei de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, un apartament în Capitală, de 156 mp, cumpărat în 1996. În declaraţia de avere din 2007 mai figurau 16 tablouri de pictori români şi mici obiecte de artă, achiziţionate înainte şi după 1989, scrie adevărul.ro.

Cine va moșteni averea lui Ion Iliescu

Deși nu are niciun copil biologic, Ion Iliescu a decis cui îi va lăsa averea dobândită în atâția ani de viață. Fostul președinte al României a făcut un testament în care a menționat că toate bunurile sale îi vor reveni lui Mihai Bujor Sion, pe care îl consideră ca pe un fiu. Ion Iliescu și soția sa, Nina, s-au ocupat de educația lui Mihai Sion, care acum este consulul României în Filipine. În presă s-a relatat că Mihai Bujor Sion ar fi rămas orfan de mic copil, după ce avionul în care se aflau părinții săi s-ar fi prăbușit undeva în munți.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Soția lui Ion Iliescu, primele declarații despre starea fostului președinte! Ce se întâmplă acum cu politicianul de 90 de ani

Mihai Șora, atacat pentru că îl ironizează pe Donald Trump

Ion Iliescu, în doliu! Mesajul emoționant al fostului președinte: „Am pierdut un prieten și un camarad!”

Zodiile vor primi recompense pentru munca depusă până acum. Racii vor primi recompense din punct de vedere financiar

E OBLIGATORIU în toată România! Regula din CODUL RUTIER pe care nu o știe nimeni

Ce se întâmplă cu Florin Salam, de fapt! Cât de bolnav este artistul

Trump, detalii de ultimă oră despre candidatura la prezidenţiale. Evenimentul care l-ar putea readuce la Casa Albă

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies