Mancarica de primavara cu stevie si leurda este una dintre retetele delicioase ale lui Mircea Dinescu.
Mancarea de stevie si leurda este gata in doar cateva minute. Varianta aceasta este pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post, dar poate fi adaptata cu un strop de smantana de gatit sau putin cascaval ras sau parmezan.
Mod de preparare mancarica de primavara cu stevie si leurda:
Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei incins. Se pune in tigaie si ardeiul tocat.
Stevia si leurda nu se oparesc inainte. Se taie sau se rup marunt si se pun in tigaie, la calit, peste ceapa si ardei. Se amesteca pentru a se intrepatrunde aromele. Se toarna vinul si se adauga si doua ciuperci taiate marunt. Spre final, tocati usturoiul si adaugati-l in mancarica. Daca il puneti mai devreme, risca sa se arda si sa devina amar, dand intregului preparat un gust neplacut.
Mancarea este gata. O puteti servi la masa cu o felie groasa de paine de casa pufoasa.
reteta de post cu vinete si masline
Reţete de post: Mâncare de vinete cu măsline
Reţete de post: Cum faci mâncare de vinete cu măsline.
Vinetele cu măsline reprezintă un preparat de post delicios, o reţeta alternativă la ghiveci sau tradiţionala zacuscă.
Reţete de post. Cum faci mâncare de vinete cu măsline
Ingrediente
500 g vinete 3 roşii 2 cepe 100 g măsline verzi sau negre 2 linguri verdeaţă (pătrunjel, mărar, ceapă verde) 100 ml ulei sare piper
Mod de preparare
Vinetele se spală bine, se toacă în cubuleţe mici, se presară cu sare şi se lasă la scurs timp de aproximativ 30 de minute. Se clătesc bine sub jet de apă rece, pentru a scăpa de sucul amar. Într-o tigaie cu ulei încins, căliţi vinetele la foc mediu timp de 30 de minute.
Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se pune la călit în ulei. Roşiile se taie cubuleţe mărunte şi se pun în tigaie peste ceapă, după ce s-a rumenit uşor. După aproximativ 10 minute, adăugaţi în tigaie şi măslinele şi lăsaţi-le circa 5 minute.
Turnaţi în tigaia cu vinete şi amestecul de roşii, măsline şi ceapă. Presăraţi verdeaţa tocată mărunt, potriviţi gustul cu sare şi piper şi amestecaţi bine. Lăsaţi pe foc alte 5 minute. Mâncarea de vinete cu măsline este gata. Se poate servi atât caldă, cât şi rece, fie ca mâncare de post, fie ca garnitură la alte preparate.