Pasca poloneza. Reteta cu branza de vaci si glazura de ciocolata

Pasca poloneza este un deliciu. Pregatita pentru masa de Paste, pasca poloneza este o combinatie delicioasa de branza cu ciocolata.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Pasca poloneza. Reteta cu branza de vaci si glazura de ciocolata


In articol:

Cum se pregateste pasca poloneza cu branza de vaci si glazura de ciocolata.

Aluatul de pandispan este usor de pregatit, umplutura de branza e moale si aromata, iar glazura de ciocolata completeaza perfect combinatia pentru acest desert de Paste.

Pasca poloneza. Reteta cu branza de vaci si glazura de ciocolata

Ingrediente pentru aluat:

150 grame faina
150 ml lapte
100 g unt
un ou
75 g zahar pudra
2 pliculete zahar vanilinat
2 linguri cacao
1 plic praf de copt

Ingrediente pentru umplutura de branza de vaci:

500 g branza de vaci
150 g zahar
100 g stafide
2 oua
2 pliculete zahar vanilinat
1 lingura faina

Ingrediente pentru glazura de ciocolata:

4 linguri zahar
3 linguri cacao
3 linguri apa
1 lingura unt

Citeste si: Pasca moldoveneasca. Reteta traditionala pentru masa de Paste

Citeste si: Pască de Paște fără aluat: Rețetă cu brânză și stafide

Mod de preparare aluat:

Batem oul cu zaharul, dupa care adaugam untul.
Intr-un alt bol, amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, zaharul vanilinat si praful de copt.

Turnam laptele peste compozitia cu ou, unt si zahar. Incorporam cu grija si faina si amestecam pana se omogenizeaza, avand grija sa nu avem cocoloase.

Trei sferturi din compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (preferabil o tava cu pereti detasabili). Bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Alutul pentru pasca trebuie sa stea la cuptor aproximativ 10-12 minute.

Cat timp aluatul e la cuptor, pregatim umplutura de branza.

Citeste si: Reteta simpla de salam de biscuiti, gata in 15 minute

Citeste si: Chec pufos cu 4 ingrediente. Reteta simpla

Citeste si: Prajitura rasturnata cu nuci şi alune

Mod de preparare umplutura pentru pasca poloneza:

Intr-un bol incapator amestecam bine branza, ouale, zaharul si vanilia. Adaugam si stafidele hidratate in apa calda si faina si amestecam foarte bine, pana obtinem o compozitie omogena.

Umplutura se toarna peste aluatul scos din cuptor. Apoi, peste umplutura punem compozitia de aluat ramasa.

Tava cu pasca se baga iar la cuptor, la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute. Cand e gata, scoatem pasca din cuptor si o lasam sa se raceasca, indepartand intai tava si, dupa ce s-a racit, si hartia de copt.

Citeste si: Banana Bread. Rețeta îmbunătățită cu fulgi de ciocolată

Mod de preparare glazura de ciocolata:

Intr-un vas punem toate ingredientele pentru glazura, punem la foc mic pe aragaz si amestecam cu grija pana cand optinem o compozitie omogena.

Cand pasca s-a racit, turnam glazura de ciocolata.

Pasca poloneza e gata!

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate