
kanald.ro
Rețetă delicioasă de sirop de căpșuni la rece. Nu necesită fierbere!
Diverse
Se apropie sezonul căpșunilor. Ți-am pregătit cel mai gustos sirop de căpșuni la rece!
Sezonul căpșunilor este aproape sosit. Iată cum poți prepara cea mai delicioasă rețetă de sirop de căpșuni la rece care nu necesită fierbere. Îl poți servi oricând ți se face poftă fără să-ți fie teamă că s-a alterat. Vezi ingredientele și modul de preparare mai jos.
Siropul de căpșuni este adorat atât de cei mici, cât și de adulți, datorită gustului și a aromelor dulci.
Ingrediente
Rețetă delicioasă de sirop de căpșuni la rece. Nu necesită fierbere!
Mod de preparare
Primul pas este să spălăm căpșunile și să le îndepărtăm codițele. Apoi se pun într-un bol curat. Umează să zdrobim căpșunile cu un mixer vertical sau cu un blender până obținem o pastă.
Pasta sau piureul obținut se pune într-un bol mare de plastic și se amestecă cu 700 ml apă și zeama de la o jumătate de lămâie. Menționăm că în loc de zeamă de lămâie se poate utiliza și sare de lămâie.
Revenind, acoperim vasul cu tifon curat și lăsăm în bucătărie (nu la frigider) timp de 24 de ore. A doua zi, amestecăm conținutul din nou și strecurăm printr-o sită fină. Se poate apăsa ușor pentru a trece și pulpa de căpșuni, fără sâmburi.
După filtrare, cântărim lichidul obținut.
Se filtrează din nou siropul, dar de această dată prin tifon dublu așezat într-o strecurătoare. Siropul va ieși gustos, gros și numai bun de savurat.
Acum urmează partea îmbutelierii siropului de căpșuni la rece, fără fierbere.
După ce sticlele se răcoresc complet, le putem umple cu sirop de căpșuni, folosind o pâlnie.
Rețetă delicioasă de sirop de căpșuni la rece. Nu necesită fierbere!
Căpșunile sunt unele dintre cele mai dulci și gustoase fructe. În România, sezonul acestora începe încă de la jumătatea lunii mai și sunt printre cele mai căutate de gospodine. Din căpșuni se pot face gemuri, dulcețuri, siropuri, înghețate, salate, piureuri și multe alte bunătățuri.
Citeste si: Cum se face jeleul de căpșuni. Ingrediente și mod de preparare
Astfel, în funcție de produsul pe care dorim să îl obținem, trebuie să fim atenți la starea căpșunilor. Pentru a face cel mai dulce și gustos sirop, căpșunile alese trebuie să fie foarte coapte și zemoase, indiferent de mărimea lor. Puteți fi îndrăznețe, alegând să faceți siropul din mai multe specii de căpșuni pentru un gust mult mai interesant.