kanald.ro
Salate de primăvară: 5 rețete fresh simplu de preparat
Salate de primăvară: 5 rețete fresh simplu de preparat
Diverse
Salate de primăvară. Iată 5 rețete de salate sezoniere simplu de preparat!
Salate de primăvară. Salatele de primăvară sau „salatele verzi” sunt bogate în substanțe nutritive esențiale, precum vitamine, minerale și chiar apă. Totodată, frunzele verzi au un conținut scăzut de calorii, însă sunt bogate în nutrienți. Menționăm că salatele verzi oferă fibre benefice pentru menținerea sănătății cardiovasculare și gastro-intestinale.
Iată 5 propuneri de salate de primăvară fresh, gata în doar câteva minute!
Ingrediente
Mod de preparare
Se spală pieptul de pui și se pune pe o tigaie grătar. Între timp, se pot tăia în cuburi legumele. După ce radeți și cașcavalul, puteți tăia spanacul în fâșii. Dacă optați pentru baby spanac, îl puteți lăsa întreg. Pentru un plus de savoare, se pot adăuga câteva frunze de rucola.
Separat, amestecați uleiul cu oțetul, sarea și piperul. Se amestecă pieptul de pui tocat cu legumele și se adaugă dressingul obținut.
Ingrediente
Mod de preparare
Se spală toate legumele și se lasă la scurs într-o sită. Salata se taie în fâșii potrivite și se pune într-un bol încăpător, cu roșiile feliate, castraveții curățați și tăiați rondele și ardeiul tocat Julienne. Morcovul se taie rondele sau fâșii și se adaugă odată cu măslinele. La final, se pun sarea după gust, uleiul și sucul de lămâie.
Ingrediente
Mod de preparare
Se spală bine toate legumele și se pun tocate într-un bol încăpător. Se adaugă uleiul, oțetul, semințele, sarea și piperul și se amestecă foarte bine. Salata de ceapă verde cu ridichi este gustoasă și se consumă imediat după preparare.
Citeste si: 5 salate delicioase de primăvară. Sunt pline de vitamine
Ingrediente
Mod de preparare
Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro
Se spală foarte bine frunzele de untișor și urzici, apoi se lasă la scurs. În acest timp se spală castravetele și roșiile, după care le tăiem felii. După ce am mărunțit bine urzicile, adăugăm celelalte ingrediente pe care le amestecăm cu smântâna vegetală. Se adaugă sare după gust.
Citeste si: 5 idei de rețete vegane pe care să le încerci la cină
Ingrediente
Mod de preparare
Se spală rucola bine și se rupe cât de mică doriți. Apoi se sărează și se lasă deoparte. Parmezanul se taie fâșii subțiri. Într-un bol încăpător punem rucola, o condimentăm cu sare și piper, iar deasupra așezăm parmezanul și nucile. Se stropește totul cu oțet balsamic.
Sursă: libertatea.ro