Pensii mărite. Guvernul Dăncilă mărește pensiile a mii de români. Este ultima decizie înainte de demitere

Pensii mărite. Ultima decizie a Guvernului Dăncilă înainte de a pleca de la Palatul Victoria a fost de a mări pensiile militare de stat.

Distribuie pe:

Pensii mărite. Guvernul Dăncilă mărește pensiile a mii de români. Este ultima decizie înainte de demitere


In articol:

Vești imense pentru mii de români, după ce anunțul a fost făcut chiar de la Guvern.

Citeste si: Viorica Dăncilă a îmbrăcat haine de sărbătoare azi! Cum s-a afișat la o nuntă, după ce și-a lansat campania pentru prezidențiale

Citeste si: VIDEO | Viorica Dăncilă, dincolo de cuvinte: coafuri extravagante, broșe scumpe și o „salbă” de gafe memorabile

Citeste si: Pensii 2019. Câți bani are un român în contul de pensie Pilonul II

Toni Greblă, secretarul general al Executivului, a avut o întâlnire la Palatul Victoria cu delegația Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Greblă a avut mandat de la Viorica Dăncilă să susțină modificarea în Parlament a Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Pensii mărite. Guvernul Dăncilă mărește pensiile a mii de români

„Discuțiile au fost axate asupra modificării Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, astfel încât să fie eliminate unele inechități în ceea ce privește aplicarea legislației și calcularea drepturilor militarilor. Secretarul general al Guvernului a subliniat că are mandat din partea premierului Viorica Dăncilă, în calitate de președinte al PSD, să îi asigure pe reprezentanții Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate că această formațiune politică va susține în Parlament o inițiativă de modificare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Citeste si: Salariul mediu net. Vești proaste pentru români

Citeste si: Ce pensie are Viorel Lis. Oana Lis a spus că nu o duc deloc bine din punct de vedere financiar: „Nu e umilitor?”

Citeste si: Alegeri prezidenţiale 2019: cine sunt candidaţii la Preşedintia României?

Pensii mărite. Guvernul Dăncilă mărește pensiile a mii de români. Este ultima decizie înainte de demitere

Scopul acestui proiect este să ofere soluții astfel încât, persoane care s-au pensionat în ani diferiți, dar au desfășurat aceeași activitate, în condiții similare, să beneficieze de aceleași drepturi, iar pensiile să reflecte vechimea în muncă și contributivitatea”, au transmis reprezentanții Guvernului.

Mihai Dan Chirică, secretar de stat din Ministerul Apărării Naționale, susține că inițiativa legislativă este deja pregătită în colaborare cu reprezentanții sindicatelor din domeniu, însă actualul Guvern nu mai are prerogative care să-i permită adoptarea acestui proiect de lege.

În acest moment se fac toate eforturile pentru a nu fi afectate beneficiile pensionarilor militari.

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate